Cât de aproape este Polonia de un război cu Rusia. ”Își construiește puterea militară pentru a face ceea ce SUA și NATO nu vor face”

Sambata, 25 Martie 2023, ora 09:25
14381 citiri
Cât de aproape este Polonia de un război cu Rusia. ”Își construiește puterea militară pentru a face ceea ce SUA și NATO nu vor face”
Polonia are 170.000 de soldați în armată FOTO Twitter

Polonia poate deveni avangarda NATO în Europa de Est, dacă Federația Rusă își duce agresiunea împotriva Ucrainei la un nou nivel. Acest lucru a fost declarat de analistul militar Hans Petter Midtun în Kyiv Post.

În opinia sa, în NATO se acumulează dezacorduri majore, dar Polonia își mărește stocurile de arme. În plus, Varșovia înțelege ce se întâmplă în Europa de Est pe fondul războiului din Ucraina.

„Concluzia este că Polonia gândește, planifică și acționează în conformitate cu cel mai recent concept strategic al NATO. Își construiește puterea militară pentru a face – dacă este necesar – ceea ce SUA și NATO nu vor face: adică, începe să lupte împreună cu Forțele armate ale Ucrainei pentru a opri un război care amenință securitatea și stabilitatea europeană”, a spus Midtun.

În opinia sa, Europa de Est înțelege mai bine Rusia.

Amintim că Polonia intenționează să plaseze lansatoare HIMARS în apropierea graniței cu regiunea Kaliningrad din Rusia. Acest pas ar putea deveni un factor de descurajare pentru Federația Rusă dacă decide să atace Polonia din cauza asistenței sale active pentru Ucraina.

„Țările din Europa de Est susțin lupta Ucrainei pentru dreptul său de a exista – suveranitatea și independența sa – nu numai din bunăvoință, ci în primul rând pentru a se proteja”, a scris Midtun.

Expertul a spus că acum sunt 170.000 de soldați în armata poloneză. Împreună cu Germania de astăzi, intenționează să creeze „cea mai mare armată terestră din Europa” de 300.000 de bărbați și femei, inclusiv 250.000 de soldați profesioniști și 50.000 de personal de apărare teritorială.

De asemenea, a fost raportat că Polonia, împreună cu aliații NATO, va desfășura exercițiul Zalew-2023 la granița cu Rusia. Pe râul Vistula, la granița cu regiunea Kaliningrad din Rusia, exercițiile de combatere a amenințării teroriste vor continua în perioada 27-31 martie.

În plus, Polonia a înmânat Ucrainei 30 de vehicule blindate de transport de trupe "Oncilla 4x4" . Transportorul blindat de personal este destinat înlăturării trupelor și acoperirii în condiții meteorologice dificile și terenuri nefavorabile. Are al doilea nivel de protecție conform standardelor NATO și este înarmat cu o mitralieră de calibru mare de 12,7 mm.

Țările NATO analizează posibilitatea să doboare rachete rusești, după incidentele din Polonia
Țările NATO analizează posibilitatea să doboare rachete rusești, după incidentele din Polonia
Ministrul adjunct de externe al Poloniei a declarat marţi că NATO ia în considerare posibilitatea de a doborî rachetele ruseşti care se apropie prea mult de frontierele Alianţei...
NATO se gândește să doboare rachete rusești în apropierea granițelor sale. Indignarea diplomației poloneze
NATO se gândește să doboare rachete rusești în apropierea granițelor sale. Indignarea diplomației poloneze
Țările Alianței Nord-Atlantice au în vedere o opțiune de doborâre a rachetelor rusești care zboară în direcția teritoriului membrilor NATO, a declarat ministrul adjunct al Afacerilor...
#Polonia, #razboi, #Rusia, #inarmari, #razboi Ucraina, #NATO , #Polonia