Țara europeană care insistă să închidă magazinele duminica: ”Familia trebuie să se roage, nu să stea la shopping”

Joi, 25 August 2022, ora 20:25 38934 citiri
Interdicția privind comerțul duminica a fost introdusă în Polonia din 2018 FOTO Pixabay

Ministrul Familiei din Polonia, Marlena Malag, a anunțat joi, 25 august, că va organiza o întâlnire cu reprezentanții din industrie pentru a le cere să respecte ”pe deplin interdicția comercială de duminică.”

Ministrul a subliniat că această zi este ”cea mai importantă a săptămânii.”

”Duminica ar trebui să fie petrecută cu familia. Este timpul ca familia să se roage, nu să petreacă timpul în magazin. Am vrea să vorbim despre asta la masa rotundă.

Vom lucra la această idee pentru a o operaționaliza. Planificăm o astfel de întâlnire. Trebuie să fie implicat și Inspectoratul de Muncă pentru a pune în aplicare efectiv ceea ce este prevăzut în lege, deoarece legea care interzice activitatea comercială duminica este un act strict”, a spus Marlena Malag, potrivit Business Insider.

Interdicția privind comerțul duminica a fost introdusă în țară din 2018, de guvernul conservator condus de Partidul Lege și Justiție (PiS), în urma unei inițiative a sindicatului ”Solidaritatea”, care a fost susținută de biserica catolică.

Restricțiile conțin însă o serie de excepții, pe care unele lanțuri de retail le-au exploatat, notează Digi24.

Una dintre aceste excepții, care permitea magazinelor să rămână deschise dacă ofereau servicii poștale, a fost eliminată de guvern la începutul anului.

Unii comercianți și-au ținut magazinele deschise folosind case de marcat cu autoservire, cu un angajat oficial ”aranjând doar mărfurile pe rafturi”.

De asemenea, dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din țară, Biedronka, a găsit în ultimele săptămâni o modalitate nouă de a ocoli restricțiile, prin transformarea unor secțiuni din magazine în biblioteci sau centre medicale. În cele din urmă, compania a renunțat la idee, potrivit sindicatului ”Solidaritatea.”

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com