Doi morți și șase polițiști răniți, în timpul unui jaf armat la o bancă. Schimbul de focuri a fost filmat VIDEO

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 09:48 3214 citiri
Doi jefuitori au fost ucişi, iar şase poliţişti au fost răniţi într-un jaf armat la o bancă, în vestul Canadei FOTO Youtube (captură)

Doi jefuitori au fost ucişi, iar şase poliţişti au fost răniţi într-un jaf armat la o bancă, în vestul Canadei, anunţă autorităţile locale, care caută un al treilea eventual suspect, relatează AFP.

”Operaţiunea este în curs. Prezenţa poliţiei este puternică în sector”, a anunţat într-o conferinţă de presă şeful Poliţiei din Saanich, Dean Duthie.

Doi suspecţi au intrat marţi, către ora locală 11.00 (21.00, ora României), într-o bancă din Saanich, un oraş cu aproximativ 114.000 de louitori, situat la periferia capitalei British Columbia, Victoria.

”Numeroşi poliţişti au intervenit şi au interceptat doi suspecţi, care au deshis focul asupra poliţiştilor”, a anunţat într-un comunicat poliţia.

Niciun angajat al băncii sau client nu a fost rănit, subliniază poliţia.

”Este dificil, pentru că avem poliţişti la spital în acest moment, cu răni grave”, a declarat Dean Duthie.

Trei dintre cei şase poliţişti răniţi au fost supuşi unor operaţii chirurgicale, iar ceilalţi trei pot fi externaţi.

Premierul canadian Justin Trudeau, care se află în Europa, s-a declarat, marţi seara, ”şocat şi întristat de violenţa de la Saanich”, în British Columbia.

”Mă gândesc la poliţiştii care au fost răniţi în atacul armat de azi (marţi) şi la colegii lor care au înfruntat pericolul pentru a proteja oameni”, a scris el într-un mesaj postat pe Twitter.

Poliţia a căutat marţi, timp de mai multe ore, un eventual al treilea suspect, însă a anunţat marţi seara că ”a percheziţionat sectorul şi nu a găsit niciun indiciu” care să arate participarea la jaf a unei a treia persoane.

Poliţia căuta vehiculul marţi seara.

”Este un eveniment care va zgudui mulţi oameni”, deplânge Duthie, care preczează că poliţia federală(GRC) a fost chemată în întărire.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 1
2013 citiri.condoleante&condoleante.condolences&condolences.++.INRI