Locuință de serviciu ca ”o celulă din închisorile comuniste” pentru un polițist din Apuseni. Reacția IPJ Alba FOTO

Autor: N.G.
Vineri, 17 Martie 2023, ora 19:50
3392 citiri
Locuință de serviciu ca ”o celulă din închisorile comuniste” pentru un polițist din Apuseni. Reacția IPJ Alba FOTO
Locuința nu poate fi utilizată FOTO Sindicatul Europol

Un polițist din Alba a primit ca locuință de serviciu un apartament care reprezintă un veritabil focar de infecție. Situația din comuna Lupșa a fost făcută publică de Sindicatul Europol.

Locuința de serviciu a fost repartizată polițistului care făcea naveta la Postul de Poliție din Lupșa. Ca să facă economie și să nu-i mai deconteze o parte din banii de transport, șefii IPJ Alba au luat decizia să-i ofere acest apartament, aflat însă în condiții mizerabile.

„Pereți scorojiți și murdari, geamuri care nu se închid și care nu au feronerie, parchet putrezit, camera de baie cu gresie căzută, fără apă curentă și cu beton pe jos. Nu am descris o celulă din închisorile comuniste, ci un focar de infecție ce se dorește a fi o locuință de serviciu atribuită de IPJ Alba unui polițist în anul de grație 2023.

Și să nu credeți că este un basm, ci realitatea cruntă din Ministerul Afacerilor Interne condus de plenipotențiarul Lucian Bode, care este reprezentată în concret de imagini dezolante. Este absolut evident faptul că spațiul din imagini, presupus a fi locativ, nu ar fi propice nici să găzduiască animale.

FOTO Sindicatul Europol

Ori mai-marii IPJ Alba nici măcar nu s-au sinchisit să ia în considerare remarcile colegului nostru cu privire la situația improprie în care se află locuința de serviciu de la Postul de Poliție Lupșa”, au transmis sindicaliștii de la Europol.

Polițistul locuiește în orașul Câmpeni, la 14 kilometri de comuna Lupșa, și, până la sfârșitul anului 2022, primea o parte din banii necesari acoperirii combustibilului consumat de acasă până la locul de muncă.

Reprezentanții IPJ Alba au decis să nu îi mai plătească acești bani și i-au repartizat apartamentul situat deasupra Postului de Poliție Lupșa, care, în starea în care se află, nu poate fi locuit.

FOTO Sindicatul Europol

Reacția IPJ Alba

IPJ Alba susține că în 29 septembrie 2022 a intrat în vigoare o nouă prevedere legislativă privind drepturile de transport ale personalului din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională, iar ulterior, normele metodologice de aplicare a acestora aprobate în 29 noiembrie 2022.

Pentru îndeplinirea prevederilor legale, în vederea obținerii decontării cheltuielilor de transport, polițistul este obligat să solicite punerea la dispoziție a unei locuințe de serviciu/intervenție, în localitatea unde își desfășoară activitatea, iar în cazul de față, acest lucru a fost realizat.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Serviciul Logistic, a comunicat faptul că dispune de locuință de serviciu/intervenție, în localitatea Lupșa și, întrucât are la dispoziție fonduri pentru reabilitarea acesteia ar putea demara lucrările necesare pentru asigurarea unor condiții optime de locuit, cu condiția ca polițistul să încheie cu Inspectoratul de Poliție Județean Alba un contract de închiriere a acestei locuințe”, au precizat reprezentanții IPJ Alba.

Tânăr de 17 ani, găsit spânzurat. Unde a avut loc tragedia
Tânăr de 17 ani, găsit spânzurat. Unde a avut loc tragedia
Un adolescent a fost găsit spânzurat în grădina locuinţei sale dintr-un sat de lângă Sebeş, a anunţat duminică, 21 aprilie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba. Potrivit IPJ...
Un polițist sibian a scăpat cu viață ca prin minune după ce a fost acroșat de un șofer beat
Un polițist sibian a scăpat cu viață ca prin minune după ce a fost acroșat de un șofer beat
Un polițist a fost acroșat, sâmbătă seara, 20 aprilie, de un autoturism condus de către un bărbat căruia agentul îi făcuse semn să oprească întrucât fusese surprins de aparatul radar...
#politist, #locuinta serviciu, #Alba , #politie