Polițistul din Brașov prins cu un kilogram de cocaină avea rolul de dealer. Cum opera gruparea din care făcea parte

Autor: N.G.
Vineri, 08 Septembrie 2023, ora 17:08
2562 citiri
Polițistul din Brașov prins cu un kilogram de cocaină avea rolul de dealer. Cum opera gruparea din care făcea parte
Polițistul a fost arestat preventiv FOTO Sindicatul Europol

Polițistul care a fost prins în timp ce vindea droguri printre blocuri din Brașov, în uniforma de polițist, făcea parte dintr-o rețea de traficanți care vindea stupefiante în Brașov încă de anul trecut.

Bărbatul, care lucra la Ordine Publică, la Secția 5 din Brașov, a fost prins, joi, în flagrant, în timp ce transporta un kilogram de cocaină.

Polițiștii de la Crimă Organizată au primit informații că este membru al unei grupări de traficanți de droguri, iar astfel, în colaborare cu procurorii DIICOT au fost făcute cercetări și au destructurat gruparea. Potrivit Digi24, polițistul ar fi avut rolul de dealer și ar fi condus uneori fără permis. Recent, el a fost prins în timp ce circula cu 240 de kilometri la oră pe o stradă din oraş, fiindu-i suspendat permisul de conducere. Sindicatul Europol a scris pe Facebook că bărbatul „încă polițist” vindea cocaină în timp ce purta uniformă.

Polițiștii de la Crimă Organizată au primit informații că este membru al unei grupări de traficanți de droguri. Procurorii DIICOT Brașov au reținut ieri zece inculpați, în două cauze penale de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, complicitate la trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără de drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În primul dosar, s-a reținut că, în perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat și au intermediat comercializarea de droguri de risc, de mare risc și substanțe cu efecte psihoactive (canabis, ketamină, amfetamină și MDMA), cu sume cuprinse între 200 și 600 de lei, către consumatori din Brașov. Procurorii au stabilit că inculpații, pe lângă modalitatea vânzării directe, au utilizat și o aplicație tip chat (metoda "dead drop"), prin care au creat un grup pentru cei care doreau să cumpere sau să vândă droguri de risc și de mare risc.

n cel de-al doilea dosar, s-a stabilit că, în perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat și au intermediat comercializarea de droguri de mare risc (cocaină), cu sume cuprinse între 900 și 2.000 de lei, către consumatori din Brașov. Pentru a nu fi descoperiți, inculpații au racolat mai mulți consumatori, prin intermediul cărora au comercializat diverse cantități de droguri.

"Precizăm că la data săvârșirii faptelor, unul dintre inculpați deținea calitatea de polițist. Investigațiile vizând activitatea infracțională a inculpatului, au fost sprijinite constant de Inspectoratul Județean de Poliție Brașov", informează DIICOT. În aceste dosare, anchetatorii au făcut 29 de percheziții în Brașov. Au găsit 25 grame de cocaină, o cantitate de MDMA, 12.400 lei, mai multe cântare de precizie și grindere, precum și alte mijloace de probă. Opt acuzați au fost arestați pentru 30 de zile.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#politist droguri, #DIICOT Brasov, #trafic cocaina , #trafic droguri