Polițist arestat după ce ar fi luat mită peste 9.000 de euro de la un deținut căruia i-a făcut mai multe favoruri

Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 14:49
2047 citiri
Polițist arestat după ce ar fi luat mită peste 9.000 de euro de la un deținut căruia i-a făcut mai multe favoruri
Polițist reţinut pentru 24 de ore după ce a primit mită 9.000 de euro de la un deținut Foto: Ziare.com

Un polițist de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, din București a fost reţinut pentru 24 de ore fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. Agentul a luat peste 9.000 de euro, de la un deţinut căruia i-a făcut mai multe favoruri în timpul serviciului.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au transmis, vineri, 8 decembrie, printr-un comunicat de presă, că procurorii au început urmărirea penală a unui agent de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Reţinere şi Arestare Preventivă, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

“În perioada mai 2022 – decembrie 2023, inculpatul, în calitate de agent de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Reţinere şi Arestare Preventivă, a pretins şi primit, în mai multe rânduri, de la un martor denunţător arestat preventiv, direct sau prin intermediul concubinei denunţătorului, sume de bani cuprinse între 500 şi 3600 Euro, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu în cadrul Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv nr. 1. În total, inculpatul a pretins suma de 9600 de euro, din care a primit efectiv 9200 de euro”, se arată în comunicat.

Procurorii au precizat că în schimbul banilor agent de poliţie a făcut mai multe favoruri deţinutului respectiv.

“Astfel, a rezultat că inculpatul i-a făcut martorului denunţător mai multe favoruri, în sensul că i-a permis să primească pachete care să depăşească limita de greutate impusă de regulament, l-a pontat suplimentar pentru munca efectuată, i-a permis să părăsească incinta centrului fără documentaţia necesară în acest sens, a anchiziţionat pentru acesta produse alimentare şi băuturi alcoolice cu nerespectarea dispoziţiilor legale, a facilitat mutarea unor deţinuţi în alte celule şi a efectuat alte activităţi cu încălcarea atribuţiilor funcţionarului public”, au precizat anchetatorii.

Ei au mai adăugat că în perioada octombrie-noiembrie 2023, după ce măsura arestului preventiv a fost înlocuită cu măsura arestului la domiciliu, agentul de poliţie a pretins şi primit în continuare de la martorul denunţător sume de bani, cu titlu de recompensă pentru favorurile făcute în timpul în care denunţătorul era arestat preventiv.

Agentul de poliţie a fost prins în flagrant joi, 7 decembrie, în timp ce primea suma de 300 de euro, de la bărbatul respectiv.

El a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#politist arestat preventiv, #mita politist, #favoruri, #detinut, #euro , #arestare