Polițist agresat de mai multe persoane, după ce ar fi lovit un pieton în Constanța, de Revelion. Agentul a scos pistolul ca să se apere VIDEO

Marti, 02 Ianuarie 2024, ora 15:10
2828 citiri
Polițist agresat de mai multe persoane, după ce ar fi lovit un pieton în Constanța, de Revelion. Agentul a scos pistolul ca să se apere VIDEO
Polițist agresat de mai multe persoane, după ce a lovit un pieton în noaptea de Revelion Foto: Captură video/ YouTube/ ZIUA de Constanta

Un agent de poliție a fost tras de uniformă de mai multe persoane, în urma accidentului din data de 1 ianuarie, când un pieton a fost lovit de o autospecială pe o stradă din Constanţa.

Polițistul a scos pistolul din dotare pentru a-i avertiza pe cei care îl agresau. Pentru stoparea conflictului a fost nevoie de intervenţia luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi a jandarmilor.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţa,t marţi, că, în urma accidentului din 1 ianuarie, când un pieton a fost lovit de un poliţist pe o stradă din municipiul Constanţa, mai multe persoane aflate în zonă au devenit agresive verbal, iar în sprijinul poliţiştilor au fost trimişi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa.

“Până la sosirea acestora, mai multe persoane l-ar fi agresat fizic pe un poliţist din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Constanţa, pe care l-ar fi tras de uniformă. Acesta ar fi scos pistolul din dotare, pentru a efectua somaţiile legale. Ulterior, conflictul a fost aplanat”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Poliţiştii vor verifica modul în care a acţionat poliţistul.

“În ceea ce priveşte modul de acţiune a poliţistului din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Constanţa, acesta va face obiectul unor verificări efectuate de Biroul Control Intern al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa”, a precizat sursa citată.

Anchetatorii din Constanţa au stabilit, luni, că accidentul provocat de un poliţist s-a produs în condiţii de ceaţă densă, cu vizibilitate sub 30 de metri. Pietonul, în vârstă de 41 de ani, se afla pe mijlocul drumului. Poliţistul a fost testat, rezultatele pentru alcool şi susbstanţe interzise fiind negative.

”La data de 1 ianuarie a.c., în jurul orei 00.05, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi cu privire la faptul că un poliţist din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa - Secţia 5 Poliţie ar fi condus autospeciala pe strada Prelungirea Liliacului şi ar fi acroşat un pieton. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă. Din cercetările efectuate rezultă că pietonul, un bărbat, de 41 de ani, s-ar fi aflat pe mijlocul carosabilului”, a transmis, luni după-amiază, IPJ Constanţa.

Sursa citată a precizat că echipajul de poliţie se afla în timpul executării serviciului şi nu avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune.

”Accidentul s-a produs în condiţii de ceaţă densă şi vizibilitate sub 30 de metri. Poliţistul a fost testat cu aparatul etilotest şi cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezenţa a substanţelor psihoactive, rezultatele fiind negative”, au mai transmis poliţiştii.

Video cu momentul accidentului

Aceştia au deschis dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

Sudanul cere o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU și acuză Emiratele Arabe Unite de ”agresiune”
Sudanul cere o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU și acuză Emiratele Arabe Unite de ”agresiune”
Sudanul a solicitat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate pentru a examina ceea ce consideră drept "agresiunea" Emiratelor Arabe Unite (EAU) "împotriva poporului sudanez", prin...
O femeie din Constanța și-a violat fiica minoră timp de 4 ani. La abuz participa și partenerul ei
O femeie din Constanța și-a violat fiica minoră timp de 4 ani. La abuz participa și partenerul ei
O femeie de 31 de ani din judeţul Constanţa este cercetată, după ce a întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa de 13 ani, împotriva voinţei sale, iar aceste fapte au avut loc în ultimii...
#politist agresat, #Constanta, #Revelion, #pieton lovit, #masina politie, #agresiune, #pistol , #accidente rutiere