Cine sunt politicienii care au făcut donații pentru asociația lui George Simion. A primit bani și de la unități militare ale SPP și SRI

Joi, 12 Ianuarie 2023, ora 16:22
8387 citiri
Cine sunt politicienii care au făcut donații pentru asociația lui George Simion. A primit bani și de la unități militare ale SPP și SRI
George Simion, liderul AUR FOTO Facebook/ George Simion

Asociația „Onoare și Patrie”, unde actualul lider AUR George Simion a fost vicepreședinte, a primit donații și sponsorizări de peste 50.000 euro din partea unor lideri politici, de la companii cu influență în spațiul public, dar și de la unități militare ale SPP și în legătură cu SRI.

PRESShub a intrat în posesia unor documente care arată tranzacțiile financiare făcute între 2010 și 2018 de către Asociației „Onoare și Patria”, parte a platformei unioniste Acțiunea 2012.

Platforma Acțiunea 2012 este o coaliţie de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România. Platforma a fost înființată în 2011.

Potrivit programului său, platforma „militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.”

Persoane care au deținut funcții importante în statul român apar pe lista celor care au donat, o singură dată sau recurent, organizației lui George Simion. Printre acestea, se numără:

  • Vasile Dîncu, ministru în mai multe guverne, demisionat anul trecut din funcția de ministru al Apărării;
  • Gabriel Oprea, fost lider al UNPR, vicepremier și ministru în mai multe guverne;
  • Viorica Dăncilă, fost europarlamentar și premier;
  • Rodica Nassar, deputat PSD, fost președinte al Comisiei pentru sănătate și familie.

George Simion era prezentat, în urmă cu 11 ani, ca purtător de cuvânt al platformei Acțiunea 2012, din care a făcut parte și Asociația „Onoare și Patrie”.

Companiile care au făcut donații

Printre companiile care au donat mișcării unioniste coordonate de George Simion se numără RCS&RDS, care a oferit 45.000 lei în februarie 2014, reiese din documentele PRESShub.

Luxten Lighting Company SA, a donat în șase rânduri suma totală de 35.000 de lei (februarie 2014 – 5.000 de lei, aprilie 2014 – 5.000 de lei, martie 2014 – 5.000 de lei, septembrie 2014 – 10.000 de lei, iunie 2015 – 5.000 de lei și august 2015 – 5.000 de lei).

Bani de la unități militare

Asociația condusă de George Simion a primit donații de la mai multe unități militare.

De exemplu, de la UM 0472 București, au venit 155,49 lei în octombrie 2011 și 252,49 lei în octombrie 2013, sub forma de „sponsorizare pentru entități non-profit”.

UM 0472 are legătură cu Serviciul Român de Informații, arată informații publice. De exemplu, într-un anunț postat pe site-ul Academiei Naționale de Informații a SRI, se precizează că „Serviciul Român de Informații, prin Unitatea Militară 0929 București, a semnat, în calitate de beneficiar al finanțării nerambursabile, contractul de finanțare (…) având ca beneficiar al proiectului Unitatea Militară 0404 Bucureşti şi ca parteneri Academia Naţională de Informaţii, Institutul pentru Tehnologii Avansate şi Unitatea Militară 0472 Bucureşti”.

De asemenea, adresa UM 0472, din strada Franceză (centrul Bucureștiului), este identică cu o unitate militară asumată public de către SRI, UM 0929.

Din documentele consultate de PRESShub a rezultat că din conturile Asociației „Onoare și Patrie” au fost retrase periodic sume mari de bani sub formă de cash.

La ce au fost folosiți banii, puteți afla de AICI.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
La începutul lunii martie 2024, vestea că Pro România negociază o alianță cu AUR a stârnit reacții vehemente din partea membrilor dar și a susținătorilor formațiunii politice conduse de...
#politicieni, #donatii, #asociatie, #George Simion, #unitati militare, #SPP, #SRI , #Stiri George Simion