Legătura dintre mediocrii puși în funcții mari și copiii noștri: 80% dintre absolvenții unui liceu bun pleacă din țară. "Noi rămânem să (ne) râdem cu Daea"

Joi, 07 Iulie 2022, ora 20:24
7416 citiri
Legătura dintre mediocrii puși în funcții mari și copiii noștri: 80% dintre absolvenții unui liceu bun pleacă din țară. "Noi rămânem să (ne) râdem cu Daea"
Petre Daea a promovat oaia ca brand de țară FOTO Facebook / Petre Daea

Mulți români sunt nemulțumiți de ceea ce se întâmplă pe scena politică a României, însă s-au obișnuit să asiste neputincioși și să facă haz de necaz de câte ori apar situații care îi irită.

Jurnalistul Florin Negruțiu a analizat care sunt consecințele numirilor unor persoane mediocre în funcții mari, referindu-se la percepția celor proaspăt ieșiți de pe băncile școlii, care fac demersuri să plece din țară:

"Uite Daia ne pleacă copiii din țară!"

"În primul rând să-i mulțumim dlui profesor Klaus Iohannis că ne-a oferit prilejul să ne râdem din nou cu Petre Daea. Și cu Ciucă. Și cu Licu. Și cu toți mediocrii puși în funcții mari. Da, ne râdem. Ne râdem pe noi, de noi, pentru că suntem conduși de dictatura impostorilor, în timp ce pentru copiii noștri nu e loc în țara asta.

Mi-a spus-o un profesor de liceu, doamna directoare de la Colegiul Caragiale, care-mi mărturisea că anul acesta a semnat recomandări de plecare în străinătate pentru 80 la sută dintre absolvenți. Foarte puțini se întorc după terminarea facultății.

„Pentru că nu e nevoie de noi aici”, spun aceștia. Și ce să le mai și spui, când ei văd cum toți proștii sunt cocoțați în funcții publice, în timp ce ei rămân cu premii, medalii, recunoașteri internaționale și cu buza umflată în țară.

Este sezonul în care zeci de mii de copii și părinți aleargă după „un liceu bun”. Un liceu bun este acela care (neoficial) are o rată mare de succes la export după terminarea clasei a 12-a. Mulți copii de peste 9-9.50 la evaluare visează să prindă acest tren care să-i scoată din țară.

Și noi?! Noi rămânem să (ne) râdem cu Daea. Dac-aș avea o putere mare, i-aș obliga pe toți miniștrii Cabinetului Ciucă, de la premier, la domnul Daea, să dea testul de limba română care s-a dat anul acesta la evaluare națională. Tare mi-e că puțini ar lua nota 5, nivelul de la care se cade direct în analfabetism funcțional", a scris Florin Negruțiu pe pagina sa de pe Facebook.

Reacțiile pe care le-a stârnit

"Dragi copii! Învățați cât mai bine și cât mai mult și din țara plagiatorilor, impostorilor să plecați. Pensiile speciale și salariile alea nesimțite și nejustificate și sporurile alea penibile nu trebuie să fie în cârca voastră."

"Să plece, domnule Negrutiu. Personal, îi încurajez pe toți tinerii să plece din cloaca asta. Și eu am fost plecat câțiva ani, m-am întors pentru că tatăl meu avea cancer, a murit de 5 săptămâni. Deși nu mai sunt nici eu foarte tânăr, în toamna garantat plec iarăși. Mi-a ajuns. Pot scrie române despre ce înseamnă România din perspectiva unui bolnav în stadiu terminal. Și este doar un capitol din realitatea de zi cu zi."

"Nimic mai adevărat! Se constată și din nefericire opinia publică nu are suficienra energie pentru a schimba ceva."

"Da! Eu sunt mama care a muncit 10 ore pe zi că să-și țină copilul în sistem privat. El a învățat pe programa românească și, în paralel, pe sistem Cambridge. A aplicat la 4 universități și a fost acceptat la toate. Și mai muncesc 4 ani, ca să-l țin în Olanda. SĂ PLECE! Să trăiască într-o lume civilizată unde sunt respectați profesioniștii."

"Chiar mi-a venit să plâng."

"Nu ne mai revenim! Parcă țara asta nu mai are oameni competenți...de fapt avem ...și mulți... dar nu în politică."

"Un test suficient pentru toți doctorii din politică și servicii ar fi să scrie după dictare 2 pagini din propriile lucrări de doctorat."

"Trist, foarte trist! Personal, plânge inima-n mine, în soțul meu; nepoții noștri de cls a 8-a și a 6-a, pleacă din țara cu familia, spre un viitor mai bun!"

"Între copiii care pleacă să studieze în străinătate și miniștrii de 2 lei există o întreagă societate civilă leneșă, obediență și lașă, care stă absolut nepăsătoare de ani de zile. Toți suntem vinovați."

"Ne-am râs. Atât ne-a mai rămas. Din rău în mai rău, din prost în mai prost. Țara impostorilor, plagiatorilor, hoților și mincinoșilor... Trist, dezamăgitor, aproape fără speranțe."

Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Decizia instanței arbitrale (luată cu o majoritate de 2 la 1) în litigiul intentat statului român de compania canadiană ce a încercat să dezvolte un proiect minier în zona Roșia Montană...
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
”E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Vorbim despre un genocid. Mulți specialiști de mediu spun că un asemenea dezastru poate produce moarte pe termen lung”, spunea Liviu Dragnea în...
#politicieni romani, #functii, #ministri, #consecinte, #tineri, #plecare, #Romania , #stiri sociale