Politicianul român care și-a ucis iubita cu sânge rece vrea în libertate. A făcut scandal în sala de judecată și a fost evacuat

Autor: N.G.
Joi, 01 Iunie 2023, ora 13:05
3875 citiri
Politicianul român care și-a ucis iubita cu sânge rece vrea în libertate. A făcut scandal în sala de judecată și a fost evacuat
Marian Mihalache a ucis-o pe Loredana Pricăjan în ianuarie 2010 FOTO Arhivă

Un fost politician PDL, fost șef al APIA Hunedoara, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat, vrea să fie eliberat condiționat.

Marian Mihalache și-a ucis iubita în Irlanda, în 2010. A fost condamnat la închisoare pe viață, pedeapsă care a fost comutată, în România, la 25 de ani după gratii. A început executarea pedepsei în 28 ianuarie 2010, executând până în prezent 13 ani.

Bărbatul are în prezent 61 de ani și ar îndeplini condiția privind fracția de pedeapsă executată. S-a aflat la a doua analiză în ceea ce privește cererea de liberare și se află în executarea pedepsei în regim de maximă siguranță.

”Instanța constată că deținutul se află la a 2-a analiză din perspectiva liberării condiționate și este încarcerat din data de 28.01.2010, pentru comiterea unei infracțiuni de omor calificat. De asemenea, instanța constată că acesta a comis 27 de abateri disciplinare și nu a fost recompensat. Mai departe, instanța reține că persoana condamnată a refuzat participarea la mai multe programe educative.

În aceste coordonate, luând în considerare natura infracțiunii săvârșite, comportamentul manifestat în perioada detenției, total incompatibil cu normele carcerale, perioada rămasă de executat, precum și riscurile evidențiate de către evaluarea psihologică, instanţa constată că petentul nu a dat dovezi temeinice de îndreptare şi nu a demonstrat că, la acest moment, liberarea condiţionată reprezintă o măsură care să contribuie la reintegrarea sa socială”, a hotărât Judecătoria Aiud, care i-a respins, în 26 aprilie 2023, cererea de liberare condiționată. Instanța a stabilit că o nouă cerere/propunere poate fi formulată doar după data de 24 aprilie 2024.

Amendă pentru jignirea magistratului

Înainte de judecata dosarului, criminalul a provocat un scandal în sala de judecată. Acesta folosea cuvântul „orificiu”, în momentul în care dorea să formuleze o cerere.

”Instanța atrage atenția petentului că utilizarea unor asemenea expresii aduce atingere solemnității ședinței de judecată și nu sunt potrivite pentru desfășurarea ședinței. Petentul invocă chestiuni care nu au nici o legătură cu prezenta cauză, spunând „că ştie că este prost şi că așa cum a învățat la școală, dacă ar trebui să cunoască ceea ce se întâmplă astăzi în instanță”. La susținerea cauzei de către apărătorul din oficiu, petentul intervine şi spune „doamnă, nu aveți cum să vă supuneți peste mine fără indicația mea”, se precizează în hotărârea instanței.

În final, magistratul constată că deținutul nu se supune dispozițiilor completului de judecată, iar comportamentul său aduce atingere solemnității ședinței, fapt pentru care a dispus îndepărtarea acestuia din sală. La ieșire, Mihalache se adresează președintelui completului pe un ton ridicat utilizând expresia „v-ați născut judecător înainte de a vă naște, probabil”. Judecătorul a decis, astfel să îi aplice acestuia o amendă judiciară, în cuantum de 3.000 lei.

Crima care a îngrozit Irlanda

În vara anului 2009, după 13 ani în care Marian Mihalache îi fusese amant tinerei asistente plecate să muncească în Dublin, Loredana a decis să renunţe la relaţie. Bărbatul, om de afaceri, la acea vreme vicepreşedinte al PDL Hunedoara, fost director al Eco Sid Hunedoara şi fost director adjunct al APIA Hunedoara, divorţase recent de a doua soţie, în speranţa că o va convinge pe tânără să se întoarcă la el.

Loredana cunoscuse însă un alt bărbat, în România, şi a refuzat să mai se întoarcă la politician. În Ajunul Crăciunului din 2009, Marian Mihalache a vizitat-o pe tânără în Dublin, iar apoi l-a invitat şi pe noul iubit al acesteia în Dublin. Întâlnirea dintre cei trei a avut loc în ianuarie 2010, iar tânăra, pusă în faţa unei alegeri, a decis să rămână cu noul ei iubit.

Întors în România, directorul adjunct al APIA Hunedoara şi-a luat concediu medical, pentru a putea reveni în Irlanda. Şi-a făcut rezervare pentru trei zile, din 25 ianuarie, la motelul din Sandyford, luându-şi cu el două cuţite. Ajuns în Dublin, a sunat-o pe mama Loredanei pentru a-i spune că o iubeşte pe fiica ei, însă a fost trădat de ea, că tânăra l-a înşelat, iar singurul loc unde femeia o va mai întâlni pe Loredana va fi Raiul.

Două zile mai târziu, pe 27 ianuarie, Loredana Pricăjan îşi terminase tura de noapte la jobul său de asistentă medicală. S-a deplasat cu autobuzul la Sandyford, unde era aşteptată de Mihalache. La ora 10.00 dimineaţa, Marian şi Loredana au fost văzuţi intrând în camera de motel. O jumătate de oră mai târziu, criminalul a aşezat pe uşă semnul „Nu deranjaţi”.

În dimineaţa următoare, portarul de noapte a primit un mesaj vocal din cameră. A intrat şi l-a găsit pe Marian întins pe podea, în stare de inconştienţă. A observat urmele de sânge din baie şi pe Loredana, zăcând fără suflare, cu faţa în jos, în dormitor, doar în lenjerie intimă. Cele două cuţite aduse de Mihalache se găseau în cameră, unul fiind plin de pete de sânge. Gâtul femeii era tăiat adânc, ceea ce îi provocase nu doar hemoragia mortală, dar şi ruperea coloanei vertebrale, au descoperit anchetatorii. A fost arestat și condamnat la închisoare pe viață.

Crimă odioasă comisă de un român: ”Recunosc. L-am bătut până l-am omorât”. Criminalul va sta după gratii 30 de ani
Crimă odioasă comisă de un român: ”Recunosc. L-am bătut până l-am omorât”. Criminalul va sta după gratii 30 de ani
Daniel Ispas, un român în vârstă de 45 de ani, stabilit în Italia, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare după ce l-a ucis pe Mario Piozzi, managerul unei săli de jocuri de noroc din...
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Justiţia britanică a decis să închidă procedura de faliment personal împotriva fostului jucător german de tenis Boris Becker, în urma unui acord cu avocaţii săi, a anunţat joi...
#politician, #inchisoare, #crima, #liberare conditionata , #justitie