Ziua si motiunea - deputatii decid soarta Educatiei

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 09:35 1393 citiri
Foto: Arhiva

Motiunea simpla privind Educatia se va dezbate marti, la ora 10.00, a anuntat luni secretarul Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici, dupa sedinta Biroului Permanent.

"La solicitarea ministrului Educatiei, care trebuie sa fie la Berlin, la o intalnire extrem de importanta, motiunea simpla pe invatamant nu se mai dezbate marti, la ora 15.00, ci la ora 10.00. Deci incepe programul cu dezbaterea motiunii si probabil ca mai mult decat motiunea nu se va putea dezbate, daca aceasta tine pana la 12.00-12.30", a precizat Mircovici.

In context, acesta a spus ca o serie de acte normative "importante", precum Codul Silvic, cel referitor la ANAF sau Codul de Procedura Civila, urmeaza sa fie dezbatute in comisii, pana joi, astfel incat saptamana viitoare sa fie adoptate.

"Au solicitat mai multe comisii si astazi, si maine, sa lucreze in paralel cu plenul pentru ca sunt cateva acte normative importante care vor trebui adoptate. Deci programul a fost facut de asa natura incat maine se va dezbate numai motiunea.

Se trece imediat, in continuare, la lucrul pe comisii, nu va mai fi vot final marti, de asa natura incat toate aceste proiecte care trebuie aprobate, sa poata fi aprobate saptamana viitoare. E vorba de Codul Silvic, de cel cu ANAF-ul, de Codul de Procedura Civila etc. Acestea urmeaza a fi dezbatute de comisii pana joi, de asa natura incat saptamana viitoare sa fie aprobate", a mai declarat Mircovici.

Avocatul Poporului nu va sesiza CCR pe Legea Educatiei: Nu se impune

Motiunea simpla intitulata "PSD amaneteaza educatia pentru a achizitiona voturi" a fost initiata de grupurile parlamentare PNL si PDL.

Guvernul a modificat Legea educatiei, sfidand Constitutia si Parlamentul INTERVIU

Deputata PDL Raluca Turcan a declarat saptamana trecuta ca, in motiunea simpla, se solicita demisia ministrului Educatiei si retragerea Ordonantei de Urgenta 49/2014.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii