Zgonea: Ioan Stan ar trebui sa demisioneze

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 12:501695 citiri
Zgonea: Ioan Stan ar trebui sa demisioneze
Sursa foto: epochtimes-romania.com

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marti, ca deputatii au fost convocati in plen miercurea viitoare, 12 decembrie, ora 13.30, pentru a se pronunta asupra cererii de incuviintare a arestarii deputatului PSD Ion Stan.

"Biroul Permanent a decis ca, pe data de 12 decembrie, am avut o discutie cu colegii din Biroul Permanent si cu cei doi lideri de grupuri parlamentare PSD si PDL, in cinci zile l-am rugat pe liderul PSD sa convoace grupul parlamentar pentru a ne prezenta punctul de vedere al acestuia, am stabilit ca saptamana viitoare pe 12 decembrie dupa sedinta de Birou Permanent sa avem procedura normala de luni, reuniunea grupurilor parlamentare si undeva la ora 13.30 sa convocam plenul Camerei pentru acest caz. Pana cand viitorul Parlament va depune juramantul, acest Parlament are toate drepturile constitutionale in asa fel incat cea mai buna zi pentru a-l convoca a fost cea mai potrivita. Pe 9 sunt alegeri, pe 10 si pe 11 sunt contestatiile pentru candidaturi, pentru procese verbale", a declarat Zgonea.

De asemenea, el a precizat ca isi pastreaza opinia, considerand ca deputatul Ion Stan ar trebui sa demisioneze. Intrebat daca in cazul in care Ion Stan castiga un nou mandat de deputat, ar trebui reluata procedura de ridicare a imunitatii, Zgonea a precizat ca nu poate raspunde despre "viitoarele intamplari care nu s-au intamplat".