William Branza, deputat pentru diaspora: Am fost imigrant trei ani

Vineri, 05 Decembrie 2008, ora 17:30 2892 citiri

William Branza, noul deputat pentru romanii din spatiul UE, inclusiv Spania si Italia, spune va avea toleranta zero fata de coruptie si fata de cei care isi urmaresc interesele personale in detrimentul intereselor emigrantilor romani.

Branza a tinut sa le multumeasca le-a multumit aleagtorilor pentru votul de incredere, adaugand ca acestia au beneficiat de prea putine urne de vot, informeaza NewsIn.

"Vreau sa ii avertizez pe acei ambasadori, consuli sau functionari din aparatul MAE mai putin impartiali, mai putin aproape de romani. Toti acesti oameni au datoria sa isi manifeste atasamentul fata de romani si sa faca din ambasada o casa romaneasca, nu o casa particulara.

Acele ambasade care vor fi case particulare nu vor avea in mine un partener de discutie. Voi avea toleranta zero fata de coruptie", a declarat Branza.

Liderii comunitatilor de romani din diaspora si-au exprimat adesea dorinta de a fi reprezentati in Parlament de cineva care stie ce inseamna viata de emigrant. William Branza a spus ca, in acest sens, el stie ce inseamna "viata printre straini".

"Eu stiu ce inseamna sa fii imigrant si la propriu, si la figurat. Am fost imigrant trei ani de zile, stiu ce inseamna viata printre straini, stiu ce inseamna sa nu ai unde sa dormi, stiu ce inseamna sa ai o familie acasa care de multe ori asteapta sa le trimiti din putinii bani si lor, pentru ca ei nu mai au nimic", a adaugat Branza.

In plus, candidatul PD-L sustine ca in ultimii trei ani s-a preocupat personal de romanii din diaspora, in special din Spania si Portugalia, unde impreuna cu asociatiile si cu romanii de acolo a incercat sa puna "cat de cat lucrurile la punct".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News