Vrei sa stii in ce partid e primarul? La Vaslui e secret, la fel ca viata sexuala a edilului

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 20:21
4135 citiri
Vrei sa stii in ce partid e primarul? La Vaslui e secret, la fel ca viata sexuala a edilului
Foto: Expert Forum

Apartenenta politica a primarului este secreta, la fel cum este si viata sexuala a acestuia, se arata intr-un raspuns oficial al Prefecturii Vaslui.

Expert Forum a investigat migratia alesilor locali in urma Ordonantei 55, care permitea alesilor sa treaca la un alt partid fara sa isi piarda mandatul, dar care a fost declarata neconstitutionala.

Pentru intocmirea raportului, s-au cerut date statistice oficiale de la toate Prefecturile din Romania, privind numarul exact al primarilor, consilierilor locali si al consilierilor judeteni care au optat pentru o alta tabara politica, precum si partidul in care se afla acum.

CCR a declarat neconstitutionala legea migratiei primarilor: Se cere revocarea lui Ciorbea

In timp ce prefecturile din tara au transmis rapid datele, Prefectura din Vaslui spune ca informatia este confidentiala.

"Legea nr 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, prevede la art.7, alin (1) ca 'Prelucrarea datelor cu caracter personal legate de originea rasiala sau etnica, de convingerile politice, religioase, filosofice sau de natura similara, de apartenenta sindicala, precum si a datelor cu caracter personal privind starea de sanatate sau viata sexuala este interzisa.

(...)

In concluzie, informatiile solicitate de dumneavoastra nu sunt de interes public, pentru ca in conformitate cu Legea 677/2001 este interzisa prelucrarea datelor cu caracter personal legate de convingerile politice. Conform prevederilor Legii 544/2001, informatiile respective nu pot deveni informatii publice pentru ca sunt date personale care nu afecteaza capacitatea de exercitare a unei functii publice, iar conform prevederilor Legii 176/2010 nu exista nicio obligatie legala de a fi facute publice informatiile solicitate", se arata in raspunsul oficial al Prefecturii.

Ciorbea are un raspuns pe OUG privind migratia primarilor: Nu e de competenta sa

Cu doar cateva luni inainte de alegerile prezidentiale, Guvernul Ponta a adoptat Ordonanta de Urgenta 54/2014 prin care a suspendat timp de 45 de zile legea in vigoare si a permis alesilor locali sa migreze la ce partid doresc fara sa isi piarda mandatele.

Efectul ordonantei privind migratia primarilor: In Buzau 72 din 87 de edili sunt din PSD

Presedintele tarii, partidele de opozitie si reprezentantii societatii civile i-au solicitat in mod repetat lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea ordonantei, el fiind singurul in masura, dar Victor Ciorbea a refuzat.

PNL a dat in judecata Guvernul Ponta si a cerut instantei sa anuleze mandatele primarilor care au migrat la alte partide.

Legea de aprobare a ordonantei a fost adoptata de Parlament si imediat a fost contestata la CCR, care a declarat-o in luna decembrie 2014 neconstitutionala, cerand Parlamentului sa ia masurile necesare pentru indreptarea situatiei.

D.R.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#ordonanta migratie primari, #prefectura Vaslui primar partid , #ordonanta