Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?

Autor:Dan Popa
Sambata, 23 Octombrie 2021, ora 13:085370 citiri
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?

Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului.

Citeste toate textele scrise de Dan Popa pentru Ziare.com

După care, a declarat ritos: “Sunt în continuare hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în Justiție. Avem absolută nevoie de o justiție independentă, corectă, dreaptă.”
Domnul președinte, de bună seamă, ne vinde gogoși, în cel mai pur stil pesedist. Altfel, cum am putea crede că, aruncând USR-ul din coaliție și cooptand PSD-ul, va putea face domnia sa o astfel de reformă.
“Legile Justiției sunt cele de pe vremea lui Dragnea, și nu putem să rămânem așa”, a decretat șeful statului.

Să nu înțeleagă, oare, domnul Iohannis că legile Justiției au fost, da, modificate pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de dosarele penale, dar, în același timp, sute (dacă nu mii) de alți aleși ai neamului făceau, la rândul lor, presiuni asupra lui Tudorel Toader și a Comisiei speciale a lui Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae, pentru a modifica în mod “convenabil” și cât mai rapid legile Justiției și codurile penale. Ne amintim și acum apelul disperat a lui Codrin Ștefănescu "Tudorele, fă ceva!" Deși Liviu Dragnea a fost pus de judecători să taie cu flexul la Rahova, toți ceilalți (sau mare parte dintre ei) sunt încă în libertate și vor face, de data asta, presiuni asupra lui Ciolacu, pentru ca nu cumva guvernul Ciucă să schimbe ceva din legile atât de bine ticluite de Florin Iordache și compania.

Ca să nu mai vorbim despre baronii liberali, care nu sunt nici ei mai prejos decât cei social-democrați. Toți cu famelie mare, renumerație - după buget - mică… Cum crede Klaus Iohannis că va modifica legile lui Dragnea în Parlament? Cu ce majoritate? Cerându-i PNL-ului și PSD-ului să-și taie singure craca de sub picioare? E credibilă o astfel de promisiune?
De altfel, faptul că Iohannis i-a transmis fostului ministru al Justiției, Stelian Ion, să renunțe la desființarea SIIJ, în ciuda recomandărilor MCV și a Comisiei de la Veneția, denotă faptul că optica președintelui s-a schimbat radical în ultimul timp. Klaus Iohannis nu mai este cel care lua apărarea celor 6-7 milioane de români care l-au votat sau a celor care au fost gazați și bătuți în Piața Victoriei de către jandarmi, la ordinul lui Carmen Dan, în ciuda faptului că șeful statului român tocmai a primit premiul “Carol cel Mare” pentru merite europene.

Ce anume ar fi putut declanșa o astfel de schimbare de atitudine, diametral opusă față de cea de dinainte, în mintea președintelui? Poate vreun apropiat de-al său să-i fi spus că, după ce nu va mai fi președinte, Justiția s-ar putea interesa și de averea domniei sale? Să aibă Klaus Iohannis ceva schelete in dulap?

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News