Vlad Voiculescu, despre Florin Citu: "Foloseste orice bresa, orice mica problemuta, falsa cateodata, ca sa dea intr-un membru al echipei"

Marti, 20 Aprilie 2021, ora 07:14
7793 citiri
Vlad Voiculescu, despre Florin Citu: "Foloseste orice bresa, orice mica problemuta, falsa cateodata, ca sa dea intr-un membru al echipei"
Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu FOTO Facebook/Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu il critica pe premierul Florin Citu, aratand ca acesta nu a dat dovada de spirit de echipa si ca s-a folosit de "orice bresa, orice mica problemuta, falsa cateodata, ca sa dea intr-un membru al echipei".

"Florin Citu a folosit ce s-a intamplat la Foisor ca sa intrebe daca mai exista onoare. In momentul asta, acest om nu mai are sustinerea propriilor colegi din Guvern, nu mai are sustinerea unei bune parti a coalitiei. In conditiile astea, ideea ca dumnealui nu si-a prezentat deja demisia nu are nicio legatura cu onoarea", afirma Vlad Voiculescu.

"In ultimele zile eu sunt socat, nu stiu daca avem de a face cu un nou Ponta sau... poate ca e o intamplare, poate ca e nervos in perioada asta si nu-l mai inteleg eu, dar ce se intampla in ultimele zile mi se pare pur si simplu halucinant", a afirmat Vlad Voiculescu, luni, la Prima TV, referindu-se la premierul Florin Citu.

El l-a criticat pe Citu, spunand ca nu considera ca acesta mai poate fi liderul echipei aflate la guvernare.

"Eu nu cred ca liderul unei echipe poate sa mai fie acolo ca lider al echipei daca nu are niciun fel de spirit de echipa, daca foloseste orice bresa, orice mica problemuta, falsa cateodata, ca sa dea intr-un membru al echipei. Si vedem ce s-a intamplat la Foisor. La Foisor, Ministerul Sanatatii nu a avut nicio implicare altfel decat ca a aprobat o actiune a Departamentului pentru Situatii de Urgenta intr-un spital care apartinea Primariei.

Lucrurile s-au gestionat mai degraba prost (...) Daca ma uit in urma, vedem ca nu s-a cerut nici macar demisia managerului, nu s-a cerut demisia celui care a coordonat actiunea sau a sefului sau, adica DSU, MAI nu s-a discutat niciun moment, dar niciun moment, in schimb, cine a fost vinovatul de serviciu? Ministrul Sanatatii care, repet, nu a initiat actiunea, nu a coordonat actiunea, nu a fost la fata locului si nici nu avea ce cauta", a adaugat Voiculescu.

Intrebat cum va proceda in situatia in care USR-PLUS va desemna pe altcineva la Ministerul Sanatatii, acceptand ramanerea lui Citu in functia de premier, Vlad Voiculescu a raspuns: "O sa vad cum pot sa servesc interesul public in contextul asta", el aratand ca nu se pune problema sa plece din USR-PLUS.

"Florin Citu a folosit ce s-a intamplat la Foisor ca sa intrebe daca mai exista onoare. In momentul asta, acest om nu mai are sustinerea propriilor colegi din Guvern, nu mai are sustinerea unei bune parti a coalitiei. In conditiile astea, ideea ca dumnealui nu si-a prezentat deja demisia nu are nicio legatura cu onoarea. Este dincolo de respectul pentru interesul public ceea ce se intampla si vorbesc mai degraba de actiunile premierului si a unei parti a PNL", a adaugat Voiculescu.

Fostul ministru a aratat ca in coalitia de guvernare s-a discutat in repetate randuri despre iesirile premierului impotriva sa.

"S-a discutat in interior. USR-PLUS este aceasta formatiune noua in politica fara sa fie tarsita prin toate golaniile astea. Dar noi am fost extrem de loiali. Nu a fost un membru al Guvernului care sa fie agresiv la nivelul macar al unui membri de partid", a mai afirmat Vlad Voiculescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Vlad Voiculescu, #Florin Citu , #politica interna