Problema ramasa dupa crearea a sute de paturi suplimentare la ATI pentru bolnavii de COVID: "Nu este vorba numai despre infrastructura"

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 21:452393 citiri
Problema ramasa dupa crearea a sute de paturi suplimentare la ATI pentru bolnavii de COVID: "Nu este vorba numai despre infrastructura"
Pacienti de COVID adusi la spital FOTO Hepta

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a afirmat marti, 16 martie, ca sunt 1.400 de locuri de ATI pentru pacientii cu coronavirus si ca vor fi operationalizate in scurt timp alte 190.

Voiculescu precizeaza, insa, ca nu paturile sunt problema, ci resursa umana, care este limitata.

Vlad Voiculescu a anuntat marti suplimentarea cu 190 a numarului de paturi ATI pentru pacientii cu coronavirus in intreaga tara.

Intrebat daca este suficient, ministrul a afirmat: "Este ceea ce se poate in acest moment, vorbim despre 190 de paturi suplimentare, dar nu este atat de simplu, nu este vorba numai de infrastructura, nu este vorba numai sa cumpara un pat si echipamentele aferente, este vorba despre resursa umana care este limitata", a spus el.

ado.slave('adoceanroohpqntnqcu', {myMaster: 's2ZAzOodh1dWt2105vHoblpybcY72mc1aoKoJzfWHmz.e7' });

Premierul Florin Citu a precizat, marti, ca este necesar sa creasca urgent numarul de paturi la sectiile de terapie intensiva la 1.600 si a adaugat ca exista resursele necesare la Ministerul Sanatatii pentru ca acest lucru sa se intample.

"Numarul de paturi in ATI scazuse de la inceputul anului pana acum, desi am spus clar ca nu vreau sa vad acest lucru. Dar unii manageri de spitale au decis sa reduca numarul de paturi in ATI. Am cerut foarte clar si urgent sa creasca numarul de paturi la 1.600. Este noua tinta pentru medicii din CNCCI. Stiu ca Ministerul Sanatatii a avut doua intalniri pe aceasta tema. Avem nevoie sa crestem urgent numarul de paturi la ATI la 1.600 cel putin in perioada urmatoare ca sa ne asiguram ca nu vom avea probleme. Nu lipsesc resursele. Toate ministerele si Ministerul Sanatatii are resursele necesare pentru a creste numarul de paturi", a afirmat Florin Citu.


CITESTE SI: