Voicu, PNL: Vom discuta alianta cu PSD pe actualul sistem electoral

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 12:58 1001 citiri
Foto:Innpolitics

Prim-vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat intr-o conferinta de presa ca Alianta PNL-PC va discuta candidaturile pe liste comune cu PSD pe baza actualului sistem electoral si nu pe baza propunerilor ca primarii si parlamentarii sa fie alesi intr-un singur tur de scrutin, cu primul clasat fiind declarat direct castigator.

"Discutiile pe care le purtam le purtam pe actualul sistem electoral. Exista o idee ca vom incerca sa discutam pe actualul sistem electoral", a spus Voicu.

Pe plan politic, programul comun va fi realizat de Adrian Nastase din partea PSD si de Teodor Melescanu din partea PNL.

Senatorul PNL a mai dezvaluit si ca se lucreaza la programul economic al viitoarei aliante, care va propune o serie de scaderi de impozite. Liberalul a evitat sa raspunda direct cand a fost intrebat daca va fi pastrata cota unica.

"Din punct de vedere economic, cu totii simtim povara unei impozitari excesive, asa ca dorim diminuarea poverii fiscale. Modalitatea in care se face trebuie stabilit", a explicat Voicu.

Numarul doi din PNL a spus si ca TVA va fi redusa cel putin la valoarea dinainte de cresterea la 24%.

Alianta cu PSD va fi discutata luni, 31 ianuarie, de Comitetul National Executiv al partidului, dupa care votul final va fi dat in Delegatia Permanenta, pe 5 februari

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News