Vlad Voiculescu: Pentru al treilea viceprimar trebuie modificata legea in Parlament. Nu faci un post pentru un om

Marti, 06 Octombrie 2020, ora 11:50
6965 citiri
Vlad Voiculescu: Pentru al treilea viceprimar trebuie modificata legea in Parlament. Nu faci un post pentru un om
Vlad Voiculescu FOTO Facebook

Eugen Tomac, presedintele PMP, a declarat ca va negocia un post de viceprimar al Capitalei, in contextul in care legea stabileste doar doi viceprimari pentru Primaria Municipiului Bucuresti. Vlad Voiculescu, propus viceprimar din partea Aliantei USR PLUS, a declarat, intr-un interviu pentru Ziare.com, ca "nu faci un post pentru un om", iar modificarea legii nu este "pe masa"; daca ar fi, "ar trebui analizata".

Codul administrativ prevede ca municipiile resedinta de judet au cate un primar si cate doi viceprimari, iar comunele, orasele si municipiile au cate un primar si cate un viceprimar. Astfel, primaria Capitalei trebuie sa aiba doi viceprimari. Alianta USR PLUS l-a propus pe Vlad Voiculescu, iar PNL l-a votat pe Stelian Bujduveanu pentru functia de viceprimar.

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca PNL va valida in Biroul Executiv de luni protocolul de colaborare la nivelul administratiilor locale cu PMP. Intrebat despre posibilitatea ca Mihail Neamtu sa fie viceprimar, liderul liberalilor a precizat ca nu este exclusa aceasta varianta.

"Nu pot sa comentez ceva ce a aparut in spatiul public, nu am avut nicio discutie nici cu Nicusor Dan, nici nu PNL sau PMP. In sine, in acord se vorbeste doar despre primarul PNL. Pentru al treilea viceprimar ar trebui sa se modifice legea in Parlament, fiind o lege organica. Legile ar trebui sa aiba un caracter general, nu unul particular. Nu faci un post pentru un om, in general", a declarat Vlad Voiculescu intr-un interviu pentru Ziare.com.

Intrebat daca va sustine modificarea legii pentru al treilea viceprimar, Voiculescu a declarat ca situatia trebuie evaluata pentru a stabili daca exista un beneficiu.

"Orice partid poate sa propuna orice. USR PLUS este partidul care are cei mai multi consilieri in Consiliul General si impreuna cu consilierii PNL poate sa formeze lejer o majoritate. (...) Ca principiu, daca sunt de acord cu modificarea legii in beneficiul cuiva, cred ca asta ridica niste semne de intrebare. Ar trebui evaluat care este beneficiul public. Cred ca legile, in general, trebuie facute pentru oameni, pentru popor, mai degraba decat pentru politicieni. (...) Ca Bucurestiul sa aiba trei viceprimari si nu doi - este de discutat daca are sens o astfel de modificare. Nu pot sa va dau un raspuns cert. Daca ar fi o astfel de propunere pe masa, ar trebui analizata. Din cate stiu eu, nu este", a mai spus Voiculescu.

Pana la publicarea acestui articol, Eugen Tomac nu a putut fi contactat pentru a explica de ce PMP, care a candidat singur la alegerile locale din aceasta toamna, vrea un post de viceprimar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un primar din Buzău, viceprimarul și un angajat al instituției au fost reținuți. Acuzațiile grave care li se aduc
Un primar din Buzău, viceprimarul și un angajat al instituției au fost reținuți. Acuzațiile grave care li se aduc
Primarul comunei buzoiene Cochirleanca, Nicolae Stancu, viceprimarul Dumitru Enache şi un angajat al primăriei din localitate au fost reţinuţi pentru 24 de ore după ce în cursul dimineţii de...
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
#Vlad Voiculescu, #viceprimar, #legea, #modificare , #stiri politice
Comentarii