Ministrul Sanatatii, dupa intalnirea privind inmormantarea celor cu COVID-19 : "Persoanele decedate vor fi imbracate, sicriul sigilat"

Joi, 08 Aprilie 2021, ora 13:15
Autor: Andreea Ruxanda
Ministrul Sanatatii, dupa intalnirea privind inmormantarea celor cu COVID-19 : "Persoanele decedate vor fi imbracate, sicriul sigilat"Ce se intampla in cazul persoanelor decedate de COVID-19 FOTO Hepta.ro

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a avut o intalnire pe tema inmormantarii persoanelor decedate de COVID-19 joi, 8 aprilie. Ministrul a explicat ca un ordin de ministru va fi semnat maine, care prevede noi reguli referitoare la inmormantari.

O noutate e faptul ca preotii si pastorii vor avea acces in spital la pacientii cu COVID-19.

Principalele declaratii ale ministrului:

"Am avut o intalnire legata de modul in care sunt organizate intalnirile. Ordinul de ministru e in lucru in acest moment, maine va fi semnat. Va contine cateva reglementari suplimentare pe care MS le considera necesare, vorbim de masuri de protectie suplimentare. Un preot va putea merge la pacientii din ATI. Toate solicitarile cultelor vor fi incluse in noua forma a ordinului", a declarat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

"Nu spune nicaieri intr-un ordin de ministru ca oamenii nu ar trebui sa fie imbracati", a continuat Vlad Voiculescu, adaugand ca o modificare e legata de accesul preotului in spital, sau al pastorului.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca persoanele decedate de COVID-19 vor fi imbracate, iar sicriul va fi sigilat.

 Articol citit de 2600 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Stefannel
  08.04.2021, 20:35
  Afirmatie nerumegata
  Oare are curaj plavanul sa ii spuna lui Voiculescu ca nu a rumegat destul afirmatiile cu pompele funebre?
  Stefannel
  08.04.2021, 20:26
  @MacGigi
  Esti pe etnobotanice?
  Nu vezi ca acei oameni sunt ingropati fara demnitate si fara respectarea unei minime cutume religioase, asa cum doreste familia sa?
  MacGigi
  08.04.2021, 15:34
  @Stefannel. Nici o administratie sau guvern din lume nu "face"
  protocoale pentru inmormantare. Cu asta se ocupa Biserica, popii, etc.
  Toate vi s-au invalmasit in cap, sunteti complet "à coté de la plaque".

  Cat despre acest sinistru ministru al sanatatii, daca nu are ceva scris, atunci nu exista... Si-a arata foarte repede limitele nivelului personal si profesional. Nu cred ca va supravietui mai departe de Ziua Copilului !
  Pauperovici
  08.04.2021, 14:17
  as vrea sa stiu daca virusul zboara de pe cadavru
  sau din interiorul lui

  multumesc anticipat
  Cititor ziare com
  08.04.2021, 15:18
  Pai hai sa analizam
  Nu are aripi deci nu zboara.
  Nu are picioare deci nu umbla.
  Nu are inotatoare ca sa inoate.Deci transportul pe cale aeriana-terestra-maritmima nu ar exista.
  Concluzia o trageti Dv.
  Mai ar fi si o solutie de teleghidare sau de
  autoteleghidare dar fixarea tintei presupune si un mijloc de de deplasare care presupune un stranut-o tuse etc etc.Asteptam studiile de specialitate care vor dovedi ca mortul nu mai respira-nu mai stranuta-nu mai tuseste sau mai stii daca vreun laborator de studii avansate va constata contrariul.
  medgidnicolai
  08.04.2021, 14:02
  daca nu venea latrina 3 cu argumente
  solide, din afara, credeti ca misca cineva vreun degent. sau aveti impresia ca habarnistul voiculescu s-a desteptat peste noapte. un minister condus de unul fara stiinta de carte in ale medicinei, este victima sigura. el este pus acolo sa dijmuiasca banii casei nationale de sanatate, sa externeze cat mai multe servicii si sa incheie contracte cu clientela din afara. de ce sa faci un pat, in plus, la sectorul arsi, cu maxim 100.000 euro, nu este mai bine sa transporti cu avionul pacientul in vest si sa-i platesti spitalizarea cateva sute de mii, pentru fiecare pacient. si catu se mai vaita ca nu are bani la buget.
  BaronulRed
  08.04.2021, 13:56
  Ce mai minte ministrul neamului ..., exact ca șeful nemijlocit!
  "Nu spune nicaieri intr-un ordin de ministru ca oamenii nu ar trebui sa fie imbracati", a continuat Vlad Voiculescu
  ------------------------------------------------------
  ART 7. Cadavrele contaminate ca urmare a infecției COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se imbălsămează cu caracter obligatoriu la sfarșitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecției.

  Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se imbracă, inainte de a fi introduse in sac.
  Stefannel
  08.04.2021, 13:24
  Prea tarziu
  Dupa un an de zile si 20.000 de decese, autoritatile isi dau seama ca nu au protocoale pentru cei decedati.
  Halal respect pentru cetateni!
  vgabriel2k
  08.04.2021, 20:46
  vai ce preocupari are puiul de turnator,a rezolvat
  Problema spitalelor crematorii,a iesit public cu raportul privind Bals&Neamt,vappcinarea merge ca unsa,personalul medical e platit la zi(nu cu intarziere de doua luni cum vorbeau carcotasii),acum le reda demnitatea mortilor...
  Bai codobatura,de astia vii si suferinzi cand te ocupi,cand iti scoti fatadintrebuci?Ar trebui sa stea cineva cu ranga dupa voi putorilor sa faceti si altceva decat sa va plantati fufele in posturi bine platite...
  RexMundi
  08.04.2021, 13:33
  corect
  la cate blesteme si-a tras "guvernul meu "ce mai conteza inca 20 de mii pt ei !
  octy
  08.04.2021, 13:31
  ministrul sanatatii
  de ce ne miram de prestatia acestor salvatori ai patriei? cei care ne scapa de ciuma rosie. oameni extrem de competenti, cu raspunsul in buzunar tot timpul. e suficient si mult tupeu. in rest, este exact ce s-a votat, pentru asta s-au facut protestele impotriva ciumei. ar trebui sa ne bucuram. ii sustin. cum sa nu-i sustii cand te face sa te simti destept sa sustii acest tip de oameni? plus ca emana raspundere si responsabilitate prin toti porii. orice critica e fake news.