Dialog intre Vlad Voiculescu si CTP pe tema deceselor COVID neraportate. "Cum credeti ca au reactionat oamenii cand au auzit ca li se ascund morti ?"

Vineri, 16 Aprilie 2021, ora 21:28
9660 citiri
Dialog intre Vlad Voiculescu si CTP pe tema deceselor COVID neraportate. "Cum credeti ca au reactionat oamenii cand au auzit ca li se ascund morti ?"
Vlad Voiculescu si CTP/Foto: Captura Foto

Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, si gazetarul Cristian Tudor Popescu au purtat un dialog la postul Digi24 cu privire la decesele COVID despre care fostul oficial a afirmat ca nu sunt raportate in statisticile oficiale. CTP l-a intrebat daca a luat in calcul efectul acestor declaratii asupra populatiei.

Vlad Voiculescu a vorbit de o diferenta "semnificativa, care nu este exclusa sa fie de ordinul miilor".

VV: "Am urmarit declaratiile de astazi".

CTP: "Nu reactiile politicienilor, ci ale oamenilor care au auzit ca se ascund morti. Medicilor care li s-a strigat asasinilor. Si acum dvs spuneti ca sunt oameni omorati si se ascund din cifre."

VV: "Nu se intelege asta. Ceea ce am auzit, este ca de fapt nu exista anumiti pacienti"

CTP: "Atunci e vorba de dictatura medicilor si nu exista morti".

VV: "Sunteti jurnalist si cred ca datoria noastra este sa cautam adevarul"

CTP: "Credeti ca este de competenta procuraturii afirmatia dvs?"

VV: "Ceea ce spun este ca metodologia trebuie revizuita"

CTP: "Afirmatia ca e vorba de mii de morti care nu au fost inregistrati..."

VV: "Vorbim de o statistica la nivel national care ar fi putut scapa anumite cifre"

CTP: "Si atunci nu ar fi trebuit sa intervina procuratura?"

VV: "Actualul premier ar trebui sa aiba grija ca investigatia pornita sa fie dusa la final. Nu vad niciun motiv care sa justifice aceasta rea intentie. Nu vad cine ar avea de castigat din asta"

CTP: "E vorba de morti care nu au fost comunicati corect de spitale si considerati ca asta nu e o infractiune. Eu cu asta am terminat"

VV: "Ceea ce cred ca e important e ca modul in care e gestionata pandemia sa se bazeze pe cifre care sa reflecte realitatea"

CTP: "Dar asta nu inseamna mintirea oamenilor? Nu trebuie sa vina parchetul?"

VV: "Luccrurile nu sunt atat de complexe, exista o metodologie ce trebuie actualizata"

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu a afirmat referitor la raportarea deceselor de coronavirus, ca nu se cunoaste adevarata amplitudine a diferentelor intre cifre, dar, comparand doar la nivelul unui spital, au rezultat "diferente semnificative". Voiculescu atrage atentia ca nu s-a referit la "morti acunsi".

Intrebat, vineri seara, la Digi 24, despre amplitudinea fenomenului referitor la raportarea deceselor de coronavirus, Vlad Voiculescu a declarat: "Nu putem stii inca (...) Pe de o parte vorbim despre o metodologie care este imperfecta, lucru pe care pot sa-l spun cu certitudine. Rezultatul aceste metodologii este o diferenta a carei amplitudine nu o cunoastem".

Ministrul a precizat ca investigatia a inceput abia in urma cu cateva zile, dupa ce i-a fost semnalata problema de catre un consilier.

"Am facut verificari la nivel mic, la nivel de spital (...) verificand in cele 2 platforme si intr-adevar exista o problema de metodologie", a declarat Vlad Voiculescu.

Ministru vorbeste despre o "diferenta semnificativa" intre datele raportate in diferitele plarforme de raportare a cifrelor, respectiv Corona-Forms - unde raporteaza spitale, medici de familie si alte entitati, si platforma unde raporteaza doar spitalele.

"Nu este vorba despre morti ascunsi, cine a rostit cuvantul asta?", a afirmat Voiculescu.

Voiculescu a explicat ca are "indicii serioase ca exista o sub-raportare".

Ministrul a precizat ca a verificat in cele doua platforme decesele inregistrate in spitalul la care s-a referit. In ambele platforme numarul de decese ale spitalului respectiv erau mult mai mici, dar si intre cele 2 platforme exista diferente.

"Raportarea numai din spitale este cu mii de cazuri mai mare decat raportarea din toate entitatile", a explicat Vlad Voiculescu.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Vlad Voiculescu, #CTPopescu, #decese coronavirus Romania, #pandemie coronavirus Romania, #stiri politica , #Vlad Voiculescu