Viorica Dancila (PSD) ataca un coleg german, care a indraznit sa critice Legile Justitiei: Atitudinea lui va fi discutata in grupul socialist din PE

Sambata, 23 Decembrie 2017, ora 12:32
11450 citiri
Viorica Dancila (PSD) ataca un coleg german, care a indraznit sa critice Legile Justitiei: Atitudinea lui va fi discutata in grupul socialist din PE
Foto: Facebook/Viorica Dancila

Europarlamentarul PSD Viorica Dancila considera necolegiala si generata de lipsa de interes in a se informa reactia colegului socialist Peter Simon, care a afirmat ca actiunile Parlamentului privind Legile Justitiei sunt "inacceptabile" si a calificat situatia din Romania drept "ciudata".

"Atitudinea domnului Simon este necolegiala si generata de propria lipsa de interes in a se informa exact cu privire la ceea ce se intampla in Romania.

Am facut constant informari in grupul nostru politic despre evolutiile din tara, iar acestea s-au aflat la dispozitia tuturor colegilor din celelalte delegatii nationale.

Se pare ca domnul Simon nu s-a informat cu privire la acestea. De asemenea, domnul Simon nici macar nu a citit modificarile legislative discutate in Parlamentul Romaniei, ci recunoaste ca vorbeste din auzite, preluand diverse atacuri sau dezinformari lansate de o voce sau alta.

Este regretabil ca un coleg a ales sa actioneze astfel, este un comportament incorect; desi noi am pus la dispozitia tuturor colegilor toate informatiile necesare, domnia sa a ales sa faca declaratii bazate pe neadevaruri", considera Viorica Dancila.

Ea isi exprima speranta ca Peter Simon sa inteleaga ca, "inainte de a da lectii, trebuie sa dea dovada de profesionalism, sa cunoasca foarte clar temele pe care le abordeaza".

"Noi vom continua sa oferim colegilor toate informatiile pe baza carora sa poata evalua corect realitatea. Vom sustine ca atitudinea europarlamentarului Peter Simon sa fie discutata in cadrul grupului, pentru ca nu putem fi de acord cu un astfel de comportament incorect, care arata rea-credinta. Astfel de comportamente nu sunt acceptabile si le vom contracara de fiecare data cu fermitate", a precizat ea.

Citeste si

Europarlamentarul german Peter Simon (Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor - S&D, din care face parte si PSD) a declarat la RFI Romania ca actiunile Parlamentului privind Legile Justitiei sunt "inacceptabile" si a calificat situatia din Romania drept "ciudata".

El s-a aratat "absolut sigur ca evenimentele din prezent sunt cel putin un motiv pentru Comisia Europeana sa se gandeasca mai bine daca e timpul sa deschida o procedura de infringement".

"Din punct de vedere european, e putin ciudat ca in Romania lupta impotriva coruptiei, lupta pentru intarirea Justitiei, lupta pentru sprijinirea procurorilor in desfasurarea meseriei lor nu este imbunatatita, ci, dimpotriva, este impiedicata. E un pic ciudat. In mod normal, te-ai astepta ca un stat membru al UE sa incerce sa devina mai bun din aceasta perspectiva, dar in Romania se intampla pe dos.

Incet-incet, ne obisnuim cu asta, vedem ce se intampla in Polonia, vedem evolutiile din Ungaria, trendul este de slabire a sistemului judiciar. Este complet inacceptabil. Cred ca e bine ca, pe de o parte, publicul din Romania si, pe de alta parte, sapte tari europene i-au spus clar Guvernului de la Bucuresti ca se afla pe un drum periculos", a declarat europarlamentul german.

Intrebat daca crede ca Romania risca sanctiuni europene, dupa model polonez, el a spus ca evenimentele din prezent sunt cel putin un motiv pentru Comisia Europeana sa arunce o privire mai atenta asupra situatiei, sa se gandeasca mai bine daca e timpul sa deschida o procedura de infringement.

Amintim ca si seful PPE vede o zi trista pentru Romania: Independenta Justitiei este in pericol.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#Viorica Dancila Legile Justitiei , #europarlamentar