Violeta Alexandru, după prima zi de lucru la noul partid al lui Orban: "Nicio simpatie pentru PSD nu se acceptă"

Miercuri, 15 Decembrie 2021, ora 09:29
4993 citiri
Violeta Alexandru, după prima zi de lucru la noul partid al lui Orban: "Nicio simpatie pentru PSD nu se acceptă"
Deputata Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii FOTO Facebook / Violeta Alexandru

Fostul ministru al Muncii, deputatul Violeta Alexandru, a anunțat, într-o postare pe Facebook, faptul că lucrează la platforma noului partid pe care urmează să îl înființeze alături de Ludovic Orban - Forța Dreptei.

"Oficial, prima zi de lucru cu Forța Dreptei. Nu e o perioadă ușoară, nimic nu vine de la sine. La mine, oricum, toată viața a fost despre muncă, nu îmi amintesc să fi atins vreun rezultat ușor, nu a venit nimic de la sine.

Totul în echipă! Nu este prima dată când pornesc ceva de la zero, știu ce înseamnă. Asta dau eu României și echipei din care fac parte: seriozitate și dăruire totală pentru a urni lucrurile din bălteala generală care mi se pare că ne-a înconjurat. Parcă mai curățasem, mai civilizasem în ultimii 2 ani și acum am dat 10 pași înapoi.

Banii publici nu vor cumpăra totul așa cum ne prezintă actualul guvern. Oamenii știu că este dreptul lor să aibă investiții la ei în comunitate. Nu le face nimeni o favoare. Cine crede că, prin bani publici, îi va păcăli pe români va avea o mare surpriză.

Ne vom lua România înapoi, noi, cei care am mai și greșit, dar nu am păcălit niciodată și care avem forța să curățăm și să facem treabă alături de toți cei care muncesc cu seriozitate, își văd de treabă uitându-se cu dezamăgire cum, astăzi, cuvântul pare că nu mai înseamnă nimic în politică. Eu spun că trebuie să însemne. Ajungem noi acolo. Vă rog să nu vă pierdeți speranța, nu renunțați acum.

Este și frumoasă această perioadă. Dă-i unui om cadrul propice, unul în care să nu predomine invidia, răutatea, planurile de culise (prea multă energie se consumă pentru a pune piedici), dă-i omului încredere și echipa compatibilă și va da ce e mai bun din el. De aici pleacă energia pentru proiectele de dreapta care vor aduce curățenie în domenii în care batem pasul pe loc și în care ne afundăm în loc să ne dezvoltăm", a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Ea a abordat apoi probleme care consideră că trebuie rezolvate urgent, iar acestea țin în principal de sănătate și de educație.

"În sănătate, avem nevoie de o discuție serioasă despre finanțarea care trebuie să urmeze pacientul.

Niciun serviciu sau produs nu trebuie să fie fabricat sau livrat de Stat atâta vreme cât există ofertă în piața liberă. Sigur că este o lungă discuție aici, dar important este să respectăm principiile de dreapta. Statul trebuie să se retragă din poziția de actor economic.

Comunitățile locale să dispună de putere de decizie și de resurse. Vom avea proiecte concrete și asumate aici.

Învățământul românesc trebuie să fie adaptat la piața muncii; încă din perioada școlii, companiile trebuie să intre în parteneriat cu instituțiile de învățământ pentru că vor prelua tineri în a căror selecție trebuie să fie implicate. România are o șansă dacă oamenii au încredere în ei, acumulează noi abilități, nu se rezumă la salariul minim pentru că într-adevăr merită mai mult, merită pe măsura competențelor.

Capitalul românesc trebuie sprijinit pentru a deveni competitiv, inclusiv pe piețele internaționale.

Când aproape toată structura ta de partid lucrează la stat sau are contracte cu statul, este imposibil să faci reformă în administrație. Asta se întâmplă acum. Te prefaci, când, de fapt, nu introduci indicatori de performanță și nici nu tai din structurile inutile, astfel respectându-i pe cei competitivi din administrație. O să vină vremea să o facem noi, fără ranchiună, dar cu fermitate iar mediul privat va vedea diferenț", a mai scris deputata.

Fostul ministru anunță toleranță zero pentru simpatiile pro PSD în noua formațiune înființată.

Va trebui să tragem cu toată seriozitatea și vom ajunge să dovedim că o guvernare decentă, nu pusă pe prăduială, una competentă, de dreapta poate ridica România. Acum pare că ne afundăm și mai punem 100 de lei deasupra ca să mai tragem de timp. În fine, până ajungem acolo unde știu că merită România, mă găsiți, alături de voi, #lamuncă.

Cei care vor mai multe informații despre Forța Dreptei, să nu ezite să ne contacteze, pe mine sau pe colegii mei. Oamenii care au crezut în dreapta liberală trebuie să fie reprezentați! Nu pot fi abandonați.

Să știe din start că nicio simpatie pentru PSD, nicio scuză pentru cum ar trebui totuși să nu respingem PSD nu se acceptă. Aceștia suntem, nu uitați acest lucru! Îi rog pe cei care sunt interesați să își ia timpul necesar de gândire, să facă întotdeauna așa cum simt ei că este corect și eficient. Eu spun că trece timpul și dacă nu facem acum un efort serios pentru România, cu soluții profesioniste, realiste nu cu dorințe și gânduri fără finalitate, ajungem să ne afundăm în scuze și nu atingem niciun rezultat durabil. Și va fi prea târziu să mai recuperăm.

Forța Dreptei sunteți voi! Noi doar am primit mesajele voastre și ne apucăm de treabă!", a mai scris Violeta Alexandru.

Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, şi-a anunţat marţi, 14 decembrie, la Parlament, numele noului partid pe care l-a înfiinţat după ce a părăsit formaţiunea liberală, Forţa Dreptei.

El a precizat că marți vor semna actul constitutiv şi luni vor depune documentele de înregistrare a partidului Forţa Dreptei la Tribunalul Bucureşti.

”Nu noi am părăsit PNL, ci conducerea PNL i-a părăsit pe oamenii care au avut încredere în noi. Ei au săvârşit o gravă trădare faţă de aceşti oameni, preferând să stea în bagajele la guvernare ale PSD”, a spus Orban despre liberali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
Surpriza pe care Dreapta Unită o poate face la alegeri și cum îi avantajează asocierea PNL-PSD: “Are un culoar și există alegători PNL nemulțumiți”
Surpriza pe care Dreapta Unită o poate face la alegeri și cum îi avantajează asocierea PNL-PSD: “Are un culoar și există alegători PNL nemulțumiți”
Alianța Dreapta Unită (ADU), formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a început să crească în sondaje de la formarea ei, ajungând chiar să surclaseze AUR în unele dintre sondaje....
#forta dreptei, #Violeta Alexandru, #Ludovic Orban, #partid orban , #stiri politice