Viceprimarul Horia Tomescu: USR PLUS a promis o reforma din temelii in spitale. Asta inseamna stop concursurilor aranjate

Joi, 29 Aprilie 2021, ora 22:53
2947 citiri
Viceprimarul Horia Tomescu: USR PLUS a promis o reforma din temelii in spitale. Asta inseamna stop concursurilor aranjate
Horia Tomescu (stanga) l-a inlocuit pe Vlad Voiculescu in functia de viceprimar al Capitalei dupa ce acesta din urma a fost desemnat ministru al Sanatatii FOTO Facebook/ Horia Tomescu

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu afirma, joi seara, ca USR PLUS a promis o reforma din temelii in spitalele din Bucuresti, iar acest lucru presupune stoparea "concursurilor aranjate si a interimatelor prelungite la infinit pentru ca managerii sa fie usor de controlat politic". "Concursurile trebuie sa fie corecte", a transmis Tomescu, anuntand ca va sustine pentru Consiliile de Administratie doar persoane care corespund cerintelor legale.

"Dupa multi ani de administratie corupta si incompetenta, USR PLUS a promis bucurestenilor o reforma din temelii in spitalele din Capitala. Asta inseamna stop concursurilor aranjate si interimatelor prelungite la infinit pentru ca managerii sa fie usor de controlat politic. Concursurile trebuie sa fie corecte, deschise oricui doreste sa candideze si intruneste competentele necesare, indiferent de afilierea politica", a scris, joi seara, Horia Tomescu, pe Facebook.

Viceprimarul Capitalei anunta ca a initiat acum cateva luni procedura de selectie a membrilor Consiliilor de Administratie din Spitalele ASSMB, care numesc apoi comisiile de concurs pentru managerii din spitale.

"Important: potrivit legii, in consiliile de administratie puteau fi numite doar persoane deja angajate ale ASSMB care sa aiba studii juridice si economice. Nu puteam sa deschidem concursurile cu specialisti care nu erau angajati ASSMB. Am tinut in jur de 50 de interviuri, am studiat CV-urile angajatilor ASSMB care corespund cerintelor legii si am analizat activitatea lor profesionala", a mai afirmt Tomescu.

Acesta s-a referit si la Razvan Apostol acuzat ca ar avea o condamnare penala.

"In ceea ce priveste informatiile aparute despre domnul Razvan Apostol, din ce stiu, acesta avea cazierul curat la momentul angajarii sale in institutie in 2019. Daca se vor adeveri acuzatiile aparute in presa la adresa sa, nu il voi sprijini in continuare pentru un rol in Consiliul de Administratie al Centrului de Evaluare si Tratament al Toxico-dependentelor pentru Tineri "Sf. Stelian". Interesul pacientilor trebuie sa fie pe primul loc in spitalele din Bucuresti", a mai scris Tomescu.

USR PLUS reclama faptul ca viceprimarul care coordoneaza domeniul Sanatate nu a primit drept de semnatura, ceea ce ar impiedica demararea reformei in acest sector. Mai multi politicieni au acuzat USR PLUS ca nu a votat bugetul Capitalei tocmai pentru ca Tomescu nu ar avea drept de semnatura.

Fostul secretar general al PMP Ioana Constantin afirma ca ce a facut USR PLUS la votarea bugetului Capitalei "se numeste santaj". "Daca primarul Nicusor Dan ar fi oferit control pe zona de sanatate viceprimarului PLUS, bugetul trecea", sustine Constantin.

Cozmin Gușă anunță o reformă profundă: ”Dacă vom avea, foarte bine, dacă nu vom avea, foarte rău...”
Cozmin Gușă anunță o reformă profundă: ”Dacă vom avea, foarte bine, dacă nu vom avea, foarte rău...”
Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a declarat, pentru AGERPRES, că participarea celor 10 sportivi români la Campionatele Europene de la Zagreb este importantă pentru că...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#viceprimari Bucuresti, #reforma, #spitale Romania , #stiri politice