Vicepresedinte ICR: Nu imi dau demisia. Daca ma dau ei afara, sa fie sanatosi

Luni, 17 Iunie 2013, ora 19:02
1382 citiri
Vicepresedinte ICR: Nu imi dau demisia. Daca ma dau ei afara, sa fie sanatosi
Foto: cartearomaneasca.ro

Horia Garbea, vicepresedintele Institutului Cultural Roman (ICR), a carui revocare din functie a fost ceruta luni de Comisiile reunite pentru cultura si politica externa din Senat, a declarat ca nu intentioneaza sa isi dea demisia din functie, pentru ca nu se simte cu nimic vinovat.

"Nu ma stiu vinovat cu nimic. Eu ma asteptam si ma astept sa fiu intrebat, audiat, sa ni se analizeze activitatea si sa raspundem de ea. Cand am fost votati pentru numire, am fost votati individual. Cand suntem votati pentru revocare, gasesc potrivit sa fim votati la fel. Eu unul nu imi dau demisia, nu ma stiu cu nimic vinovat. Am facut tot ce am putut mai bine si mai departe sa evalueze cine are calitatea. Eu nu imi dau demisia din proprie initiativa. Daca ma dau ei afara, sa fie sanatosi. Dar ar fi bine sa imi spuna pentru ce, cu ce am gresit", a declarat Horia Garbea.

Andrei Marga a demisionat de la ICR

El a precizat ca ramane la latitudinea comisiilor din Senat sa-si spuna punctul de vedere. "Dar eu ma asteptam ca, atunci cand iei o astfel de masura, sa ii intrebi si pe preopinenti. Adica, ma astept la niste acuzatii precise, la care pot sa raspund. Mai departe mai vedem. Astept votul, daca va fi negativ, asta este situatia, dar nu este un lucru pe care sa-l recunosc. Eu, in sinea mea si fata de propria mea constiinta, sunt cu totul linistit. Nu am facut nimic rau, nu am nedreptatit pe nimeni, nu am incalcat nicio lege", a spus Garbea.

Acesta a precizat ca si celalalt vicepresedinte al ICR, Vladimir Simon, are acelasi punct de vedere cu al sau.

"Din cate stiu eu, este in aceeasi situatie. Asteapta si dumnealui sa aiba un rechizitoriu, niste imputari precise, cu ce ne-am facut vinovati. Din punctul meu de vedere, am actionat, nu sunt membru de partid, am actionat absolut echidistant din punct de vedere politic, nu am nicio problema. Competentele mele sunt in domeniul cultural, mi le-am folosit", a adaugat Garbea.

Comisiile reunite pentru cultura si politica externa din Senat au cerut, luni, revocarea lui Andrei Marga din functia de presedinte al Institutului Cultural Roman, precum si a vicepresedintilor ICR Horia Garbea si Vladimir Simon.

Marga: Raportul de activitate al ICR a ajuns peste tot si contine toate informatiile

Presedintele comisiei pentru cultura din Senat a declarat, luni, la finalul sedintei, ca Institutul Cultural Roman nu a trimis raportul de activitate si contul de executie bugetara pe anul 2012 pana la data prevazuta de lege.

Intrebat de ce presedintele ICR, Andrei Marga, nu a fost invitat la sedinta comisiilor, Severin a spus ca discutia forurilor s-a bazat pe documentele oficiale, nu si pe fondul activitatii institutiei.

Ulterior, insa, Andrei Marga a anuntat ca demisioneaza din functia de presedinte al Institutului Cultural Roman. Andrei Marga a spus ca demisioneaza din functia de presedinte al ICR, "cu solicitarea ca demisia sa intre in vigoare imediat".

Totusi, pana la ora difuzarii acestei stiri, demisia lui Andrei Marga, facuta publica prin intermediul unui comunicat de presa, nu a fost inregistrata oficial la Comisia de Cultura a Senatului.

Andrei Marga a fost numit la conducerea Institutului Cultural Roman pe 11 septembrie 2012, prin vot in plenul Senatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#Horia Garbea demisie ICR, #Horia Garbea demisia, #scandal ICR, #Andre Marga demisie ICR , #stiri politice