Vasilescu: De la 1 iulie trebuie sa creasca pensiile si salariile militarilor. Asteptam sa vedem ce decide Iohannis

Luni, 26 Iunie 2017, ora 08:23
15784 citiri
Vasilescu: De la 1 iulie trebuie sa creasca pensiile si salariile militarilor. Asteptam sa vedem ce decide Iohannis
Foto:Facebook/Lia Olguta Vasilescu

Militarii si personalul contractual din Ministerul Apararii Nationale vor avea o crestere a salariilor cu 15% de la 1 iulie, iar punctul de pensie va fi majorat la 1.000 de lei, a anuntat, duminica, ministrul interimar al Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

"De la 1 iulie ar trebuie sa intre in vigoare legea salarizarii personalului bugetar. Asteptam sa vedem ce va decide presedintele, pentru ca legea este la el, dar eu consider ca va intra in vigoare de la 1 iulie.

As vrea sa fac precizarea ca noi am inceput deja pe diverse ordonante de urgenta sa marim salariile bugetarilor chiar de la inceputul acestui an si ma refer aici la Sanatate, la Educatie, la Administratie, la Cultura, la Aparare. Militarii si personalul contractual din MApN vor avea o crestere cu 15% de la 1 iulie pentru ca Ordonanta a fost deja adoptata", a spus Vasilescu.

Aceasta a precizat ca tot de la 1 iulie va avea loc majorarea punctului de pensie la 1.000 de lei si pensionarii vor lua pensiile marite dupa data de 1 iulie.

"De la 1 iulie trebuie sa se primeasca deja bani pentru majorarea punctului de pensie la 1.000 de lei. Vreau sa le spun tuturor pensionarilor sa nu isi faca nicio grija pentru ca aceasta Ordonanta este adoptata inainte de luna martie, adica inainte de adoptarea bugetului Romaniei si banii sunt prevazuti in buget. OUG este adoptata si nu se mai poate intampla nimic", a mai spus ministrul interimar al Muncii.

Intrebata daca noul Guvern va face schimbari la Legea pensiilor, Olguta Vasilescu a raspuns: "Stati sa fie investit noul Guvern".

"Va trebui sa avem un nou program de guvernare aprobat de Parlamentul Romaniei pentru ca este vorba de un alt Guvern, dar fara indoiala ca vor fi respectate punctele cheie cu care noi am candidat in campania electorala", a spus ministrul interimar al Muncii.

In ceea ce priveste promulgarea Legii salarizarii bugetarilor de catre presedintele Romaniei, Vasilescu a mentionat ca nu vede niciun motiv constitutional ca legea sa fie retrimisa Parlamentului, dar Parlamentul este pregatit pentru aprobarea legii, iar aceste lucru se poate face si intr-o sesiune extraordinara, avand in vedere ca urmeaza vacanta parlamentara.

"Presedintele nu poate sa puna nicio piedica pentru ca, daca nu doreste sa promulge aceasta lege, va trebui sa o trimita inapoi Parlamentului si suntem pregatiti ca sa reluam rapid aceasta lege si sa o trecem rapid de aceasta data, pentru ca pana acum am tinut-o in dezbateri indelungate in cadrul comisiilor pentru ca am acceptat foarte multe amendamente. Nu vad niciun motiv constitutional ca legea sa fie retrimisa Parlamentului. Poate sa fie o sesiune extraordinara pentru aprobarea acestei legi, dar si pentru alte obiective. Noi suntem pregatiti", a explicat Olguta Vasilescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#crestere salarii militari, #crestere punct pensie iulie, #Legea salarizarii personalului bugetar , #legea salarizarii