Valeriu Zgonea a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta

Miercuri, 03 Ianuarie 2018, ora 12:29
5193 citiri
Valeriu Zgonea a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta
Foto: Arhiva Facebook/Arhiva Valeriu Zgonea

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a fost trimis in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru trafic de influenta. Zgonea este acuzat ca ar fi primit de la fostul consilier judetean din Buzau Dumitru Dobrica peste 62.000 de lei, dupa ce i-a promis angajarea unei rude intr-o functie importanta, prin exercitarea influentei asupra unor functionari publici.

"In perioada cu iulie 2012 - aprilie 2013, cand indeplinea functia de presedinte al Camerei Deputatilor si totodata vicepresedinte al unei formatiuni politice, inculpatul Zgonea Valeriu - Stefan a acceptat promisiunea facuta de inculpatul Dobrica Dumitru, consilier judetean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, in schimbul influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor functionari publici si a promis ca-i va determina sa numeasca intr-o importanta functie publica o ruda a lui Dobrica Dumitru" se arata in rechizitoriul intocmit de DNA.

Suma pe care ar fi primit-o Zgonea de la Dobrica ar fi fost de 62.143 lei, reprezentand "contravaloarea unor servicii de turism si cheltuieli legate de construirea unei case de vacanta in judetul Covasna" mai spun procurorii.

In acelasi rechizitoriu se mai arata ca:

"La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu - Stefan, persoana respectiva a fost numita in functia de presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, desi nu avea pregatire de specialitate in domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu-Stefan, persoana respectiva si-a pastrat functia la nivelul administratiei publice centrale, fiind numita, la data de 23 ianuarie 2014, in functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale".

Dumitru Dobrica a incheiat in cauza un acord de recunoastere a vinovatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Velriu Zgonea judecata trafic influenta, #Valeriu Zgonea judecat, #Valeriu Zgonea trafic influenta , #stiri politice