Valeriu Turcan a demisionat din functia de purtator de cuvant al Presedintiei

Joi, 16 Februarie 2012, ora 16:37
6838 citiri
Valeriu Turcan a demisionat din functia de purtator de cuvant al Presedintiei
Foto: Arhiva

Valeriu Turcan a demisionat, joi, din functia de purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale, si din functia de consilier al presedeintelui Traian Basescu, urmand ca pe viitor sa activeze in domeniul privat.

Turcan si-a prezentat demisia joi, conform unui comunicat al Biroului de presa al Administratiei prezidentiale.

Turcan era purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu din aprilie 2007. In perioada 2005-2006, Valeriu Turcan a fost presedintele Agentiei de Strategii Guvernamentale. In septembrie 2011, presedintele Basescu l-a numit, prin decret, pe Valeriu Turcan in calitatea de membru in Consiliul de conducere al Institutului Cultural Roman.

Valeriu Turcan este sotul deputatului PDL Raluca Turcan.

Aceasta a comentat demisia sotului sau, spunand ca decizia ii apartine si ca il sustine "suta la suta".

"Decizia de a demisiona ii apartine si sunt alaturi de el suta la suta. Sotul meu a decis sa-si foloseasca experienta acumulata la cel mai inalt nivel in serviciul public in calitate de consilier prezidential pentru a dezvolta proiecte in mediul privat. Aceasta experienta, impreuna cu pregatirea lui profesionala, constituie premisele desfasurarii unor proiecte profesionale importante", a declarat Raluca Turcan, pentru Mediafax.

Ce spun fostii angajati de la Cotroceni de demisia lui Turcan

Peter Eckstein Kovacs, fost consilier prezidential, a comentat demisia lui Turcan, sustinand ca acesta a fost "un profeionist" si ca este normal ca acestia, cand gasesc o oportunitate mai buna de a lucra in mediul privat, sa o faca.

"Nimeni nu este de neinlocuit, pe de alta parte, va fi greu de gasit o personalitate cu abilitatile profesionale ale domnului Turcan", a spus Peter Eckstein Kovacs, la Romania TV.

Adriana Saftoiu, deputat PNL si fost consilier prezidential, a declarat ca nu comenteaza motivele pe care le-ar avea Turcan pentru a-si da demisia din functie.

"Ii urez succes mai departe. Depinde care au fost motivele. Pana la urma, functia de consilier prezidential impune o anumita rutina si cine ia aceasta decizie sa plece inseamna a ajuns la o anumita limita. Domnul Turcan are patru ani. Din 2007 este consilier prezidential. Eu cred ca ar fi cel mai bine sa lasam lucrurile asa cum sunt si sa nu cautam explicatii dramatice", a spus Saftoiu, la Realitatea TV.

Cezar Preda, vicepresedinte al PDL, a spus ca gestul "nu este unilateral" si ca a fost cel mai probabil discutat cu presedintele.

"Este o chestiune de de gentlemen's agreement. Dupa patru ani, se naste o relatie apropiata intre purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale si presedinte. Valeriu Turcan este un om tanar, are 35 de ani, are toata viata inainte. Va fi importanta pentru cariera lui aceasta functie pe care a ocupat-o", a spus Cezar Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Valeriu Turcan, #Turcan demisia, #Turcan consilier prezidential , #consilier