Valeriu Steriu: E posibil ca unii parlamentari PSD sa nu voteze o motiune de cenzura

Joi, 11 August 2016, ora 10:49 3312 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

O eventuala motiune de cenzura ar putea genera instabilitate politica, spune presedintele executiv al Partidului Miscarea Populara, Valeriu Steriu. Fostul lider UNPR e de parere ca mai multi social-democrati nu ar vota o eventuala motiune impotriva Guvernului Ciolos.

Valeriu Steriu a declarat la RFI Romania ca nu s-ar impune o motiune de cenzura.

"O decizie de acest gen, in conditiile in care ar putea sa treaca, ar genera o instabilitate politica prematura, intr-o perioada as putea spune destul de critica in Europa (...). Cred ca mai degraba demersul este unul in plan de comunicare si nici gand o intentie serioasa. De altfel, probabil ca discutiile de astazi vor duce la o concluzie mai degraba ori sa fie o motiune sa spunem cu jumatate de gura anuntata ori sa nu fie deloc", a spus presedintele executiv al PMP.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca nu este necesara o alianta conjuncturala cu PMP pentru a trece motiunea de cenzura la adresa Guvernului, spunand ca parlamentari ex-UNPR s-au declarat dispusi sa sustina acest demers, pentru ca nu au uitat ca au fost un partid de stanga.

Valeriu Steriu ii raspunde lui Liviu Dragnea: "As zice ca mai degraba e posibil ca unii parlamentari PSD sa n-o voteze, chiar daca domnul Dragnea ii va pune sau nu-i va pune pe lista mai departe. Asa cum vad la ora actuala, cred ca mai degraba sunt probleme in PSD in a vota sau a nu vota sau chiar a fi prezenti in ziua respectiva. Parlamentarii fosti UNPR, actuali PMP au fost intotdeauna oameni disciplinati si intotdeauna decizia luata in grup a fost respectata".

Citeste mai multe declaratii ale lui Valeriu Steriu despre motiunea de cenzura pe RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News