USR si PNL vor depune o motiune impotriva ministrului Educatiei

Joi, 19 Aprilie 2018, ora 19:32
2539 citiri
USR si PNL vor depune o motiune impotriva ministrului Educatiei
Foto: Facebook/ Valentin Popa

Senatorul USR Mihai Gotiu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea politica pe care o reprezinta si PNL, la care se vor adauga probabil si alte partide, vor depune o motiune simpla impotriva ministrului Educatiei.

"Vom depune o motiune simpla impotriva ministrului Educatiei Nationale. Dupa ce au aparut planurile de bugetare a locurilor de la universitatile din Romania, marile universitati, care au facut performanta, au fost private de numeroase locuri, in cazul UBB Cluj e vorba de 200 de locuri la nivel de masterat si 38 la nivel de licenta, o situatie care e la fel la nivel national", spus Mihai Gotiu.

El a adaugat ca cele mai afectate de masurile guvernamentale sunt tocmai universitatile performante.

"Tocmai universitatile care fac cercetare si performanta in Romania sunt cele mai afectate de aceasta distribuire a locurilor bugetate si, din punctul nostru de vedere, acesta este un atac la dezvoltarea Romaniei, pentru ca daca atacam educatia superioara, care ii produce pe urmatorii formatori de educatie, educatia care creeaza valoare in societate prin cercetarile pe care le face, educatia care formeaza viitori specialisti in diferite domenii, practic atacam Romania, atacam viitorul ei, o condamnam la saracie si inapoiere", a opinat senatorul USR.

Pentru sustinerea motiunii, USR a discutat cu PNL si urmeaza sa discute si cu PMP, dar Mihai Gotiu crede ca inclusiv membri ai PSD o vor sustine.

"Am discutat cu colegii de la PNL de principiu si intentionam sa o depunem la inceputul saptamanii viitoare. O sa discutam si cu cei de la PMP. (...) Daca mai sunt responsabili in PSD, cred ca ar trebui sa sustina si ei o astfel de motiune, fiindca sunt si acolo oameni care au copii, nepoti si care se gandesc la viitorul lor in Romania, nu in alta parte", a mentionat senatorul USR.

Amintim ca ministrul Valentin Popa, se afla in mijlocul unui scandal cu universitatile de elita din tara, dupa ce Ministerul Educatiei a publicat repartitia preliminara a locurilor bugetate din anul I in universitatile din Consortiul Universitaria, numarul acestora fiind redus in comparatie cu anul trecut.

Toate universitatile din Consortiul Universitaria, care a criticat de mai multe ori derapajele guvernelor PSD, primesc din septembrie mai putini bani de la stat pentru licenta.

Astfel, Universitatea din Bucuresti va avea din septembrie un total de 4.250 de locuri pentru anul I, cu 60 de locuri mai putine decat anul trecut, Academia Nationala de Informatii Mihai Viteazul din Bucuresti va avea 40 de locuri, cu 43 de locuri mai putine decat anul trecut, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca va avea 4.790 de locuri, cu 29 de locuri mai putine decat anul trecut, in timp ce Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi va avea 3.400 de locuri bugetate, cu 25 de locuri mai putine decat anul trecut, Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE) va avea 2.750 de locuri, cu 20 de locuri mai putine decat anul trecut, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti (SNSPA) - 735 de locuri, cu 15 locuri mai putine decat anul trecut.

De asemenea, Academia Fortelor Aeriene Henri Coanda din Brasov va avea in total 159 de locuri, cu 12 de locuri mai putine decat anul trecut, iar Universitatea de Vest din Timisoara va avea 2.105 de locuri, cu 10 locuri mai putine decat anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#motiune ministrul Educatiei, #motiune Valentin Popa, #USR PNL motiune ministrul Educatiei, #USR PNL motiune Valentin Popa , #motiune
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
dar ministrul justitiei nu va deranjeaza, dragilor?
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1