USR il acuza pe Dragnea ca a blocat initiativa "Fara penali": Semnaturile nu au fost inca trimise la CCR

Joi, 13 Decembrie 2018, ora 17:07 5653 citiri
Foto: Facebook/Fara Penali

Liderul USR, Dan Barna, i-a cerut, joi, la Parlament, presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, sa nu mai blocheze la nivel legislativ initiativa "Fara penali in functii publice" si sa o trimita catre Curtea Constitutionala a Romaniei.

"Liviu Dragnea incearca sa blocheze initiativa Fara Penali la nivelul Secretariatului Parlamentului. Incercand sa vedem care este stadiul, am aflat ca initiativa nu a fost inca trimisa la CCR, desi semnaturile au fost depuse din 21 septembrie.

In 26 octombrie, in urma cu doua luni, USR a facut o solicitare expresa Secretariatului sa trimita aceste semnaturi Curtii Constitutionale, pentru ca exista un termen de 60 de zile dupa cum stiti. In continuare, Liviu Dragnea refuza sa transmita semnaturile initiativei Fara penali de la Secretariatul Camerei Deputatilor catre CCR", a declarat Dan Barna, la Parlament.

Liderul USR a precizat ca incercarea de blocare a initiativei "Fara penali in functii publice" se face sub pretextul unor motive tehnice.

"Solicitam ca saptamana viitoare, in Biroul Permanent al saptamanii viitoare, sa fie introdusa solicitarea pe ordinea de zi si semnaturile sa fie transmise catre CCR asa cum prevede expres legislatia in vigoare. Este o incercare de blocare a acestei initiative sub pretext tehnic, ca nu s-a terminat copierea, niste motive care, de fapt, nu stau in picioare.

Este o incercare de tergiversare si de blocare a initiativei la Parlament la secretariat.

Solicitam lui Liviu Dragnea sa respecte solicitarea a peste un milion de romani, care vor ca Romania sa nu mai aiba penali in functii publice si o sa transmita CCR, si sa nu mai incalce inca o lege dupa cum ne-a obisnuit in ultimii doi ani de zile", a adaugat Dan Barna.

USR a depus, pe 25 octombrie, initiativa "Fara penali in functii publice", cu 850.000 de semnaturi, la Curtea Constitutionala pentru validare, conform procesului legislativ, a anuntat presedintele formatiunii.

Dan Barna a precizat ca i-a transmis si presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, ca isi doreste ca initiativa sa beneficieze de sprijinul acestuia.

"I-am transmis presedintelui ca ne dorim si un sprijin din partea domniei sale ca aceasta initiativa sa ajunga la referendum si intre in procedura parlamentara. Avem peste cinci-sase localitati ale caror primari au refuzat efectiv sa valideze aceste semnaturi. Este o incalcare flagranta si explicita a legii", a adaugat presedintele Uniunii Salvati Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News