USR Iași: „Chirica vrea guvernare PNL-PSD pentru a readuce proiectele dubioase pe masa consilierilor”

Duminica, 14 Noiembrie 2021, ora 15:53 1813 citiri
Mihai Chirica, primarul Iasului FOTO Hepta

Liderul filialei municipale Iaşi a USR, deputatul Filip Havârneanu, a declarat duminică, 14 noiembrie, că primarul liberal Mihai Chirica este nerăbdător să se voteze Guvernul PNL-PSD, pentru a-şi forma o majoritate trainică în Consiliul Local şi a putea readuce proiectele "dubioase" pe masa consilierilor.

Filip Havârneanu afirmă, într-un comunicat de presă, că la Iaşi primarul Mihai Chirica este unul din cei mai mari susţinători ai alianţei PNL-PSD şi că edilului ieşean îi vine mănuşă noua formulă de guvernare.

"Înţeleg că Mihai Chirica este un mare susţinător al alianţei PNL-PSD. S-a şi dus la Bucureşti pentru a pune umărul la realizarea acestei alianţei. Nu e nimic surprinzător în alegerea primarului de Iaşi. Liberalul Chirica revine la matcă, după ce şi-a făcut ucenicia la PSD, a condus chiar filiala din Iaşi a acestui partid şi a deprins toate metehnele stângii. Pentru Chirica sărbătorile de iarnă ar fi cele mai urâte din ultimii ani dacă nu se face guvernarea PNL-PSD", a declarat şeful USR Iaşi, deputatul Filip Havârneanu.

El susţine că Mihai Chirica este nerăbdător ca guvernul PNL-PSD să treacă în Parlament, pentru a forma imediat o alianţă similară şi în Consiliul Local.

"Chirica are o majoritate la limită în consiliu, făcută cu trădători, dar el vrea o majoritate trainică, pentru a readuce pe masa consilierilor proiectele dubioase. Nu a renunţat la aceste proiecte, ci doar le ţine la sertar, în conservare", susţine liderul USR Iaşi, deputatul Filip Havârneanu.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, duminică, la finalul rundei de de negocieri cu PSD, că sunt mai multe variante de premier şi că liderii celor două partide vor prezenta aceste variante preşedintelui Klaus Iohannis, apoi vor fi făcute publice.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News