USR da in judecata Primaria Constanta. A invalidat o treime din semnaturile #Fara Penali

Miercuri, 19 Septembrie 2018, ora 09:46
5969 citiri
USR da in judecata Primaria Constanta. A invalidat o treime din semnaturile #Fara Penali
Foto: Facebook/ Fara penali in functii publice

Uniunea Salvati Romania a anuntat ca va da in judecata Primaria Constanta, dupa ce a anulat, fara explicatie, o treime din semnaturile stranse pentru initiativa cetateneasca Fara Penali, mai exact 6.000 dintr-un total de 19.000.

Anuntul a fost facut pe pagina de Facebook Fara Penali in functii publice.

"Dragi prieteni, suntem nevoiti actionam in instanta primaria Constanta in urma anularii a 6.000 de semnaturi, dintr-un total de 19.000, fara nicio explicatie.

Maine, dupa ce vom verifica toate semnaturile anulate, daca vom constata ca exista nereguli, ca au fost oameni stersi de pe liste, este posibil sa depunem plangeri penale inclusiv pentru abuz in serviciu. Dreptul de a initia proiecte legislative, inclusiv de revizuire a Constitutiei, este un drept reglementat de lege. Sa ti se incalce acest drept printr-un abuz este de neacceptat", scriu cei de la USR pe reteaua sociala.

De asemenea, formatiunea face apel la functionarii publici sa nu asculte "dispozitiile politice ale sefilor lor", intrucat vor raspunde alaturi de primari pentru abuzuri.

"Lansam un apel catre functionarii publici, deoarece ei sunt primii care fac verificarile si isi pun semnatura pe liste. Ii indemnam sa nu asculte de dispozitiile politice ale sefilor lor, sa nu fie obedienti, pentru ca vor fi primii care vor raspunde pentru aceste abuzuri alaturi de primari.

Depunerea semnaturilor la Parlament va avea loc in doua zile, pe 20 si 21 septembrie. Desi termenul de validare a semnaturilor de catre primarii expira pe 20 septembrie, membrii USR au primit instiintari din partea unor institutii ca vor mai prelungi termenul cu cateva zile.

Initiativa #FaraPenali este sub asediu, continuam lupta pentru fiecare semnatura!", se mai arata in postare.

Pana in acest moment, la nivel national, sunt validate peste 300.000 de semnaturi, a mai anuntat USR marti.

Miercuri, formatiunea va aduna toate dosarele cu semnaturi din tara, iar joi si vineri acestea vor fi depuse la Parlament.

De altfel, aceasta situatie nu este prima de acest fel intampinata de cei de la USR. Voluntarii si chiar membrii formatiuni au fost batuti, injurati sau refuzati de mai multi primari PSD cand au depus semnaturile spre validare.

Iata aici mai multe detalii pe acest subiect:

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fara penali in functii publice, #semnaturi Fara penali, #USR dat judecata primaria Constanta , #fara penali