USR anunta o victorie de etapa: Initiativa Fara Penali ajunge la Comisia Juridica

Joi, 06 Iunie 2019, ora 10:45 3981 citiri
Foto: Facebook/Silviu Dehelean

Initiativa "Fara penali in functii publice" va ajunge saptamana viitoare la Comisia Juridica din Camerei Deputatilor.

Silviu Dehelean, secretarul Camerei Deputatilor din partea grupului USR si membru in Comisia Juridica, a transmis ca initiativa intra in dezbatere parlamentara si a fost inclusa pe ordinea de zi a Comisiei Juridice de marti, 11 iunie, de la ora 16:00.

"Dupa solicitarile pe care le-am facut atat in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor cat si in Comisia Juridica, dupa insistentele colegilor mei, parlamentari si membri USR, dar mai ales in urma votului vostru si a mobilizarii senzationale din 26 Mai, initiativa cetateneasca Fara penali in functii publice iese de la sertar si intra in sfarsit in dezbatere parlamentara si a fost inclusa pe ordinea de zi a Comisiei Juridice de marti, 11 iunie, de la ora 16:00.

Ne indreptam asadar spre primul vot in Parlament in legatura cu ideea pentru care peste 1.000.000 dintre voi ati semnat si care a jucat un rol foarte important in cele peste 2.000.000 de voturi pe care le-am obtinut in alegerile europarlamentare", a scris Dehelean pe Facebook.

Acesta a precizat ca spera ca membrii Comisiei Juridice sa voteze un raport de adoptare si sa mai faca un prim pas spre modificarea Constitutiei, "in asa fel incat persoanele condamnate penal definitiv, la pedeapsa inchisorii, pentru fapte savarsite cu intentie, sa nu mai poata ocupa functiile de presedinte al Romaniei, de deputat sau senator si nici functii in administratia publica locala, pana la intervenirea unei situatii care sa inlature consecintele condamnarii".

Si juristul Vlad Gheorghe (USR) a comentat informatia pe Facebook.

"Dupa o lunga perioada de stat in sertarul lui Ciordache, Fara penali in functii publice incepe procedura parlamentara de adoptare. A fost introdusa pe ordinea de zi a Comisiei Juridice. Este primul vot spre telul final, referendumul de modificare a Constitutiei", a scris Vlad Gheorge pe Facebook.

El a precizat ca urmatorii pasi vor fi votul in plenul Camerei Deputatilor, urmat de avizul Comisiei Juridice de la Senat si apoi votul final in plen.

Citeste mai multe detalii despre initiativa Fara penali in functii publice:

A.G.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News