USR a depus la CCR initiativa "Fara penali in functii publice"

Joi, 25 Octombrie 2018, ora 14:15 4804 citiri
Foto: Facebook/Fara penali in functii publice

USR a depus, joi, initiativa "Fara penalii in functii publice", cu 850.000 de semnaturi, la Curtea Constitutionala pentru validare, conform procesului legislativ.

"Initiativa Fara Penali este depusa la CCR. Am depus 850.000 de semnaturi validate de catre primariile din tara. Mai erau apropae 100 de localitati unde primarii au refuzat din diverse motive sa ne elibereze semnaturile, dar in acest context in care statul de drept este atacat fara precedent, in acest context in care vedem ca asupra parchetelor se exercita o presiune extraordinara, in acest context in care l-am vazut ieri (miercuri-n.red.) pe Liviu Dragnea eliminand ideea ca acea Curte speciala pentru magistrati astfel cum solicita Comisia de la Venetia, consideram ca este momentul ca Intiativa Fara Penali sa mearga mai departe", a anuntat presedintele USR, Dan Barna, in Parlament.

Dan Barna a precizat ca i-a transmis si presedintelui Klaus Iohannis ca isi doreste ca initiativa sa beneficieze de sprijinul acestuia.

"I-am transmis presedintelui ca ne dorim si un sprijin din partea domniei sale ca aceasta initiativa sa ajunga la referendum si intre in procedura parlamentara. Avem peste cinci-sase localitati ale caror primari au refuzat efectiv sa valideze aceste semnaturi. Este o incalcare flagranta si explicita a legii", a adaugat presedintele Uniunii Salvati Romania.

Pe 20 septembrie, USR a depus la Parlament o prima transa de 335.000 de semnaturi pentru initiativa cetateneasca Fara Penali, iar pe 21 septembire a fost depusa si cea de-a doua transa, cu 446.000 de semnaturi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News