USL va initia un pact national pentru Sanatate

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 09:25
1966 citiri
USL va initia un pact national pentru Sanatate
Foto: Arhiva (Realitatea TV)

Uniunea Social Liberala (USL) va initia si va participa la un pact national pentru Sanatate, in care profesionistii sa isi spuna cuvantul, a anuntat vineri seara, intr-o conferinta de presa, presedintele PSD, Victor Ponta.

Acesta a calificat drept corecta decizia presedintelui Traian Basescu de a retrage proiectul legii Sanatatii aflat in dezbatere.

Potrivit lui Ponta, acest pact ar trebui sa prevada si ca, in afara de ministru si de secretarii de stat, celelalte persoane din conducerea Ministerului Sanatatii trebuie sa fie profesionisti si sa ramana indiferent de guvernele care vin si pleaca.

"Un pact pentru Sanatate care sa fie asumat de toti ceilalti aflati acum in mod vremelnic la putere, cat si de cei aflati in Opozitie si pe care sa il implementam impreuna in anii care vin. Vom discuta cu cei aflati la putere si vom da toata increderea oamenilor din sistem, ne vom angaja politic sa punem in practica aceste masuri.

Nu poti sa vii cu o lege gresita, dupa care, de frica, sa iti retragi legea si pleci cu ea acasa. Asta este o atitudine iresponsabila, este o atitudine tipica unor persoane rupte de realitate", a spus social-democratul.

In opinia sa, lucrurile bune din actualul proiect de lege a Sanatatii pot fi asumate in pactul national si in o alta lege in domeniu.

"In actuala alege, conform punctului de vedere al specialistilor, sunt si lucruri bune. Nimeni nu a spus ca este o lege gresita de la primul pana la ultimul articol. Este evident ca in 2012 si perioada care urmeaza trebuie sa facem schimbari in sistemul de Sanatate", a sustinut liderul PSD.

El a indemnat la vigilenta atat oamenii politici din Opozitie, cat si societatea civila.

"Dupa aceasta victorie, trebuie sa urmeze noi pasi. In primul rand, trebuie sa fim vigilenti cu totii, nu doar cei aflati in Parlament. Din pacate, avem un precedent atunci cand presedintele Basescu tot din frica a dat inapoi, a retrimis in Parlament legea votata fraudulos, legea pensiilor. (...) Imi exprim speranta ca dupa acest gest de retragere sa urmeze un al doilea gest normal ca doctorul Arafat sa fie din nou numit in functia pe care a ocupat-o pana marti", a declarat Ponta.

Liderul USL considera ca in Romania trebuie ca sistemul public de sanatate sa coexiste cu cel privat. "Tendinta Guvernului actual si a lui Traian Basescu de a trece tot ce este public in sistem privat este o tendinta de capitalism salbatic", este de parere Ponta.

Social-democratul i-a felicitat pe toti cei care se afla in piete in marile orase si care prin diferite moduri si-au exprimat dezaprobarea fata de actiunile presedintelui tarii.

Victor Ponta: Ii felicit pe romanii care au iesit in strada

"Vreau sa imi exprim regretul ca nu ma aflu in Piata Universitatii asa cum am fost in decembrie 1989 sau in 1990. Am considerat ca trebuie sa evit si eu si colegii de Opozitie orice fel de discutie despre politizarea acestui demers. Este o victorie a oamenilor, nu este o victorie a Opozitiei sau a politicienilor, este o victorie a profesionistilor din sistem si a celor care au incredere in profesionisti. Am preferat sa nu dau niciun fel de interpretare", a explicat Victor Ponta.

El si-a exprimat si regretul ca seful statului nu mai merge in mijlocul oamenilor, asa cum obisnuia. "Regret ca presedintele Basescu nu mai are curajul de alta data de a merge in mijlocul oamenilor pentru a afla ceea ce oamenii cred despre el si despre modul in care ii trateaza pe oamenii profesionisti din aceasta tara, insa nu poti acum sa te superi din nou pe poporul roman si sa spui ca nu mai modificam nimic in Sanatate. Sistemul de Sanatate are nevoie de schimbari in continuare, are nevoie de o adaptare la ceea ce inseamna Romania si Europa in 2012", a afirmat Ponta.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Ponta Legea Sanatatii, #USL pact pentru Sanatate, #Ponta Basescu Arafat , #Legea Sanatatii
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ăştia cu cine mai votează, Dom'le? C-as'ară erau porniţi rău pe-un