USL va depune motiune de cenzura daca Guvernul isi asuma raspunderea pe comasare

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 15:52
1466 citiri
USL va depune motiune de cenzura daca Guvernul isi asuma raspunderea pe comasare

Reprezentantii USL vor decide in sedinta de luni ce masuri vor lua in cazul in care Guvernul isi va asuma raspunderea pe proiectul de comasare a alegerilor din 2012, varianta cea mai vehiculata fiind depunerea unei motiuni de cenzura.

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a spus ca decizia Guvernului de comasare a alegerilor "este un lucru foarte grav si un evident atac la adresa democratiei".

"Vom discuta aceste lucruri si vom decide, dar mi se pare un lucru incalificabil, am ajuns in situatia in care la nivel european si peste tot conteaza mai putin starea democratiei, drepturile omului, conteaza mai curand daca ai un deficit bugetar sub 3%. S-a ajuns la niste lucruri absolut ciudate.

Daca spatiul de valori european nu mai presupune si democratie, alegeri corecte, atunci avem o problema si trebuie regandit tot mecanismul acesta de relatii intre putere si societate", a spus Nastase.

Social-democratul nu a dorit sa comenteze propunerea liderului liberal, Crin Antonescu, ca Opozitia sa recurga la retragerea in bloc din Parlament.

"E nevoie de o analiza foarte atenta pentru a se gasi solutia cea mai buna, pentru ca se pune in discutie chiar dreptul de vot si esenta democratiei", a adaugat Nastase.

La randul sau, presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a spus ca dupa ce Guvernul isi va asuma raspunderea Opozitia, va depune motiune de cenzura, dar ca indiferent cum vor fi alegerile, comasate sau separate, USL va castiga "fara nici un fel de emotie".

Despre retragerea din Parlament, Constantin a spus ca se va discuta, dar mai exista si alte variante.

"Intai trebuie sa le epuizam pe cele care sunt profund democratice, dupa care vom vedea si variantele extreme. Trebuie sa ne opunem cu toate fortele la o astfel de masura care ne va afecta din punct de vedere moral si din punct de vedere al democratiei pe care vrem sa o aparam", a mai spus Constantin.

Liberalul Eugen Nicolaescu a spus ca aceasta decizie a Coalitiei "este unul dintre cele mai condamnabile gesturi din punct de vedere democratic".

"A prelungi mandatul alesilor locali inseamna sa nu respecti votul popular, a incurca populatia cu cateva buletine de vot amestecate, locale cu parlamentare, inseamna sa nu respecti ce spune Conventia de la Venetia. Puterea urmareste sa mai castige 4-5 mandate in plus prin acest mecanism care va crea probabil si un fel de a fura mai usor", a mai comentat liberalul.

El a spus ca Opozitia are multe solutii sa se impotriveasca acestei decizii, iar retragerea din Parlament este o alternativa.

"Eu ma gandesc ca in aceasta situatie, cand interesele cetatenilor de reprezentare sunt in joc, poate ca ar trebui ca noi, Opozitia, sa ne intoarcem la popor si sa-l intrebam care este vointa lui. Putem sa facem o strangere de semnaturi de cateva milioane prin care sa aratam ce vrea poporul", a mai spus Nicolaescu.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#comasare alegeri, #asumare raspundere comasare alegeri, #usl comasare alegeri , #comasare alegeri
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
Incercarea mo.arte n-are si aduce fraierului bucurie !