USL s-a rupt, cum ramane cu Constitutia? Un senator PSD, apel catre Antonescu

Joi, 27 Februarie 2014, ora 14:00
2147 citiri
USL s-a rupt, cum ramane cu Constitutia? Un senator PSD, apel catre Antonescu

Senatorul PSD Ovidiu Dontu, membru al Comisiei de revizuire a Constitutiei, ii cere lui Crin Antonescu sa convoace comisia pentru a pune in acord unele articole cu opinia CCR, astfel incat sa poata fi mentinut termenul de 25 mai pentru organizarea referendumului de aprobare a noii Constitutii.

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Dontu, vicepresedinte al Comisiei juridice din Senat, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX ca proiectul de modernizare a Constitutiei trebuie continuat chiar daca Crin Antonescu a ales calea opozitiei.

"Ii solicit domnului Crin Antonescu sa continue proiectul de modernizare a Constitutiei si sa convoace, de indata ce avem motivarea Curtii Constitutionale, comisia de revizuire pentru a pune de acord unele articole cu opinia Curtii", a afirmat Dontu.

Revizuirea Constitutiei: o cardasie impotriva poporului, un dezastru! Interviu cu prof. Gh. Iancu

El a spus ca doreste continuarea proiectului politic prin care sa fie inlaturat traseismul politic, reducerea cu circa 200 a numarului de parlamentari, adoptarea tezei prin care creantele statului au acelasi regim juridic cu obligatiile fiscale, mentinerea prevederii privind rolul istoric al Bisericii Ortodoxe Romane si al Casei Regale, dar si a celei privind interesul suprem al copilului.

"Cred ca trebuie sa continuam sa ne asumam pana la capat modernizarea Constitutiei chiar daca domnul Crin Antonescu a ales calea opozitiei", a spus Dontu, care si-a exprimat increderea ca exista posibilitatea ca in 25 mai sa poata fi organizat referendumul de aprobare a Constitutiei revizuite.

Senatorul PSD a mai spus ca daca nu va fi realizat acest proiect va initia o propunere legislativa prin care sa fie stabilita egalitatea de tratament a parlamentarilor si a alesilor locali in ceea ce priveste traseismul politic.

"Voi incerca sa gasesc o sustinere parlamentara larga pentru sustinerea unui proiect de lege prin care, pana la interzicerea prin Constitutie a traseismului politic, sa eliminam discriminarea la care sunt supusi alesii locali care isi pierd mandatul daca parasesc partidul pe listele pe care au fost alesi", a mai afirmat Dontu.

Chiuariu: Nu e nevoie sa modificam Constitutia pentru confiscarea masinilor

El a mentionat ca daca va fi intarziata nepermis de mult adoptarea unei legi privind egalitatea de tratament intre alesii locali si parlamentari, va propune ca o asemenea prevedere sa fie adoptata prin Ordonanta de Guvern.

Judecatorii Curtii Constitutionale au analizat, la jumatatea lunii februarie, proiectul legii de revizuire a Constitutiei. Unele texte au fost declarate ca neconstitutionale, in cazul altora facandu-se recomandari de modificare sau de corelare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#senator PSD revizuire Constitutie, #Ovidiu Dontu Antonescu modernizare Constitutie, #traseism politic Constitutie , #constitutie