USL, de acord cu comasarea alegerilor ... in iunie

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 16:49
6222 citiri
USL, de acord cu comasarea alegerilor ... in iunie
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Toni Grebla a declarat pentru Ziare.com ca USL va fi de acord cu comasarea alegerilor daca cei de la Putere vor decide sa le organizeze in luna iunie a anului viitor.

"Aici nu e vorba daca convine cuiva sau nu. E vorba in primul rand de a respecta legea. In al doilea rand, daca cineva tot doreste comasarea alegerilor, avand in vedere si ultimele evolutii din cadrul Uniunii Europene, mai degraba alegerile ar putea fi comasate in luna iunie, decat in luna decembrie. Noi am zis care ar fi solutiile mai bune, decat cele propuse de Putere.

Daca Guvernul stabileste si o sa se puna de acord, noi suntem de acord cu alegerile comasate in luna iunie. Decat sa le facem si nelegale si sa le si prelungim inutil, mai bine le facem nelegale si inainte de termen. Si nu ar mai fi nelegale pentru ca ar fi vorba de faptul ca am scurta mandatul parlamentarilor, atata tot. O sa ne retragem motiunea de cenzura daca guvernul va face un proiect de lege in acest sens. Sa se faca in luna iunie daca tot se doreste sa fie comasate", ne-a declarat senatorul PSD.

In cazul in care Guvernul va merge inainte cu asumarea raspunderii pe legea care prevede comasarea alegerilor, Toni Grebla a explicat ca motiunea de cenzura a USL va fi depusa in termen de trei zile, dupa ce proiectul legislativ va fi discutat in plenul Parlamentului.

"Motiunea de cenzura va fi depusa in termen de trei zile dupa ce se va discuta in Parlament, cum zice legea. Pana luni, cel tarziu. In mod sigur vom depune si sesizare la CCR, pentru ca am spus ca o sa epuizam toate caile parlamentare de protest", ne-a mai spus acesta.

Intrebat daca Opozitia are de gand sa isi dea demisia din Parlament, in cazul in care nu va avea castig de cauza cu motiunea de cenzura si sesizarea la CCR, Toni Grebla a declarat ca nu este "o solutie".

"Demisia, din pacate, pentru tara nu ofera o solutie. Ar insemna sa ii lasam pe ei singuri in Parlament", a mai mentionat senatorul PSD.

E oficial: Boc confirma ca Guvernul isi angajeaza raspunderea pe comasarea alegerilor

Premierul Emil Boc a anuntat luni, la finalul sedintei de Guvern, ca liderii coalitiei au decis sa mandateze guvernul pentru a-si angaja raspunderea pe proiectul de lege care prevede comasarea alegerilor locale si parlamentare in anul 2012.

O noua motiune a Opozitiei in sansele careia nu crede nimeni

Seful Executivului a explicat ca proiectul de lege are un caracter tehnic si prevede ca in 2012 alegerile locale si parlamentare au loc la aceeasi data, aceasta urmand sa fie stabilita prin hotarare de guvern.

Unul din motivele care au stat la baza deciziei de comasare a alegerilor este legat de faptul ca 2012 este un an economic dificil, iar Romania trebuie sa se preocupe de consolidarea sa economica si sa evite derapajele populiste.

In replica, cei de la USL au anuntat ca vor depune motiune de cenzura pentru ca este o procedura neconstitutionala.

"Dincolo de faptul ca se incalca Constitutia si este imoral, comasarea alegerilor este inceputul unui plan de fraudare masiva a alegerilor", a declarat luni co-presedintele USL Daniel Constantin.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat pentru Ziare.com ca USL va depune motiune de cenzura, dar nu crede ca aceasta va si trece.

"USL va depune motiune de cenzura pana sambata. Guvernul isi angajeaza raspunderea. Calendarul nu s-a stabilit foarte repede. Guvernul isi angajeaza raspunderea joi si pe 22 se discuta motiunea de cenzura, care va fi depusa. Sunt destul de putin optimist ( ca o sa treaca - n.red.). Nu stiu daca vom depune sesizare la CCR, vom discuta si vom lua o decizie", a spus senatorul PNL.

Intrebat daca iau in calcul varianta demisiei din Parlament, Puiu Hasotti a spus ca aceste decizii nu trebuie facute publice.

"Sunt intrebari care tin de niste decizii si lucrurile astea nu trebuie facute publice", ne-a mai spus acesta.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Toni Grebla PSD comasare alegeri, #comasare alegeri 2012 iunie , #comasare alegeri