USL, condamnata sa dispara (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 10 Septembrie 2012, ora 13:51
9493 citiri
USL, condamnata sa dispara (Opinii)
Foto: Facebook

Uniunea Social Liberala este blestemata sa se destrame in aceeasi masura in care istoria a condamnat-o sa castige alegerile din toamna fara a avea niciun alt merit decat pozitionarea impotriva presedintelui care a reusit sa uneasca impotriva sa toata ura unui popor caruia i-a promis ca o sa traiasca bine.

Nu a reusit insa decat sa constribuie la o viata tot mai grea si mai saraca, oferindu-i drept bonus propria domnie impotriva unei majoritati covarsitoare exprimata liber prin vot.

O astfel de turnura a unei promisiuni pline de speranta si incredere la origini nu va avea cum sa ramana fara consecinte pentru cei care vor fi identificati drept vinovati. Iar cand vinovatii nu se lasa sau nu sunt lasati sa plateasca, ghiciti ce va urma si cine va plati pentru intreg deranjul.

Marii oportunisti ai istoriei, uselistii se intampla sa fie aici, la locul potrivit, taman cand vremurile aveau nevoie de un calau care sa pedepseasca tapul ispasitor. USL joaca inca rolul calaului, insa Traian Basescu nu reuseste sa iasa din vizorul milioanelor de suparati.

Identificat cumva ca principala cauza a mai tuturor relelor, Traian Basescu este motorul care tine strans unita o imposibilitate logica, o monstruozitate a naturii, o dihanie cu doua capete, un mixt fatal intre doua ideologii total opuse, in sfarsit, presedintele de la "masa verde" este omul care da viata si uneste mai strans decat orice alta forta Uniunea Social Liberala, cand toate evidentele, interesele si nevoile interne ale celor doua partide - PNL si PSD - trag in directii contrare.

Jose Maneul Barroso a avut o singura atitudine fata de Romania in privinta problemei demiterii lui Traian Basescu, una lipsita cu totul de echivoc. Dimpotriva. Atat el cat si Viviane Reding au facut tot ce le-a stat in putinta ca Traian Basescu sa ramana in functie.

Nu au fost pozitii de sustinere a vointei suverane a poporului roman, nu au fost puncte de vedere ferme fata de principii sau idei, ci opinii de sustinere fata de un singur om. Ca asa a fost si nu altfel, rezulta cat se poate de clar din complimentele pe care ambii oficiali europeni si le-au transmis singuri lor insisi, dupa ce soarta referendumului a fost pecetluita asa cum a fost de catre CCR, prin cvorumul impus chiar de catrei ei.

Fata de aceasta pozitie univoca a lui Barroso s-a intamplat insa ca ambii lideri ai USL sa isi tradeze tot ceea ce-i desparte si-i uneste in acelasi timp. Victor Ponta a declarat intr-un interviu pentru Die Presse ca atitudinea presedintelui CE, Jose Barroso, a fost una "corecta si echilibrata". In aceste doua cuvinte se regaseste tot ceea ce USL a condamnat si criticat in ultimele doua luni. De fapt, prin declaratia sa Victor Ponta ii recunoaste legitimitatea lui Traian Basescu, in ciuda votului din 29 iulie si in ciuda discursului oficial al USL.

La doar cateva ore de la publicarea interviului premierului, celalalt copresedinte al USL, Crin Antonescu, raspunde din studioul Antenei 3 cu o vehementa nici macar disimulata: "Atitudinea dlui Barroso nu a fost una echilibrata; el s-a autofelicitat pentru interventia din Romania (...) m-a dezamagit lipsa oricarei nuante care sa arate ca dl Barroso a luat act de ce au dorit prin votul lor multe milioane de cetateni romani".

La randul sau, atitudinea lui Crin Antonescu intareste si sustine tot ce USL a realizat in ultimele doua luni, aratand clar si raspicat cealalta fata a USL, pentru care Traian Basescu este un presedinte fara nicio legitimitate.

Cele doua declaratii atat de fatis contradictorii ale liderilor USL exprima, in acelasi timp, atat slabiciunile cat si singurul punct forte al Uniunii, iar toate isi gasesc explicatiile in singura cauza care-i furnizeaza sens si logica - Traian Basescu.

USL rezista si va rezista in ciuda tuturor presiunilor, pentru ca liderii uselistor stiu ca doar asa au o sansa impotriva presedintelui. Altfel, fie ca vor castiga, fie vor pierde alegerile parlamentare, USL nu va putea rezista pana in 2014. Macar si pentru ca in scenariul aceasta, Crin Antonescu se va eroda cu ajutorul lui Traian Basescu pana la limita suportabilitatii.

Asadar, condamnata sa castige, USL este si programata mecanic sa sucombe de la sine, in cazul in care nu isi va demonstra eficacitatea la alegeri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#USL destramare, #USL Traian Basescu referendum, #Victor Ponta Barroso, #Crin Antonescu Barroso , #stiri politice
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Cu sau fără condamnare, o să DISPARA cu tot cu măscărici!Hă, hă, hă!