Un senator PMP sustine scoaterea UDMR in afara legii: Cine vorbeste de autonomie sa fie expulzat!

Sambata, 09 Mai 2020, ora 20:16
Un senator PMP sustine scoaterea UDMR in afara legii: Cine vorbeste de autonomie sa fie expulzat!
Foto: Facebook/ Iliescu Catalin Lucian

Senatorul PMP Catalin Lucian Iliescu a facut sambata o declaratie controversata, anuntand ca ia in calcul sa initieze un proiect de lege pentru expulzarea tuturor celor care vorbesc despre autonomie in Romania si chiar scoaterea UDMR in afara legii.

Parlamentul PMP foloseste cuvinte dure la adresa UDMR intr-o postare pe Facebook.

"Acesti domni mongoli nu au decat un singur scop, autonomia pe orice criteriu, etnic, teritorial, administrativ", "Golanii astia numiti de Budapesta in fruntea UDMR nu vad decat cearta prin orice actiune pe care o intreprind", sau "Bai smecherilor, voi aveti impresia ca aici e sat fara caini? E momentul sa va intre bine in cap ca Romania este stat national, independent si indivizibil".

Lucian Iliescu spune ca se gandeste sa initieze un proiect de lege prin care orice persoana care mai vorbeste de autonomie teritoriala in Romania sa fie expulzata acolo unde doreste sa-si continue viata.

"Sustin un proiect de lege privind scoaterea UDMR in afara legii", concluzioneaza senatorul PMP.

Discutiile despre autonomie si cetatenii de etnie maghiara au fost readuse in ultima luna in discutia publica dupa ce in Camera Deputatilor a trecut tacit un proiect legislativ prin care Tinutul Secuiesc devine regiune autonoma cu personalitate juridica in Romania, iar in Senat a trecut tacit un Cod Administrativ in varianta UDMR, care prevede obligativitatea limbii maghiare in unele zone din Ardeal.

 Articol citit de 8750 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Kasper
  10.05.2020, 16:49
  Schimbari legislatie
  Legal sunt interzise partide pe criterii etnice, dar Iorgovan, tatal Constitutiei, a bagat prevederea ca la alegeri pot participa pe langa partide plus independenti, si organizatii ale cetatenilor apartinand minoritatilor nationale. Adica nu isi fac partid etnic pentru politica, dar isi fac organizatie... Si da, UDMR nu este partid politic, ci uniune... Iar modificarea Constitutiei se poate face numai prin referendum, adica mai greu...
  smartysmarty
  10.05.2020, 10:11
  Maghiarii Imperiului Austro-Ungar
  In plus ar trebui să fie retrasă cetățenia romană tuturor celor care nu știu limba romană.
  Maghiarii consideră că ei nu trebuie să știe limba romană, ci că romanii ar trebui să invețe ungurește, exact ca pe vremea Imperiului Austro-Ungar.
  KPK1
  10.05.2020, 01:07
  Senator?.
  Asta-i "membran" in Senatul Romaniei?.
  Cred ca domnul Kelemen Hunor il va felicita "fierbinte" nu calduros.Cede apa a adus acest "senator" la moara UDMR."Uite de ce sunt in stare legiuitorii din Romania".
  S-ar putea ca Viktor Orban sa-i acorde o inalta decoratie,pentru aportul deosebit de a-i face pe Romani ultranationalisti in fata lumii.
  Comentariu inadecvat
  firczak gheorghe
  10.05.2020, 10:32
  Iată binefacerile unui regim constituțional.
  Curat constituțional.
  KPK1
  10.05.2020, 05:06
  mariko.
  Incerc.Incerc sa lamuresc problema.
  In ceea ce priveste acest "membran" PMP nu-i vorba de existenta sau nonexistenta udmr,un anacronism in Europa acestor zile.Este vorba de ce LEGE propune "membranul".
  Este vorba de expulzarea unor cetateni Romani secui/maghiari,dar totusi cetateni romani,care viseaza la un stat in stat.Un vis irealizabil,fiind o minoritate asezata in mijlocul majoritatii si cerand/pretinzand 'ndependenta.
  Oamenii astia,Secuii,sunt acolo de aproape 1.000 de ani,acum sunt cetateni Romani,cu drepturi egale.
  Intrebare:Exista in Constitutia Romaniei,sau in orice alta lege,posibilitatea ca un cetatean Roman (chiar Secui)nascut in Romania din cetateni Romani,sa fie expulzat pentru ca are aceasta aspiratie irealizabila?.
  Acest "membran" PMP (era sa zic PRM)nu-si da seama ca instiga la ura si ca ceea ce zice el,nu face altceva decat sa favorizeze pe cei,udmr-ei,care spun ca sunt discriminati si persecutati.
  udmr-eii au vise?.Somn usor,vise placute!.
  Cred ca domnul "membran" are cosmaruri.
  DO-Ca
  10.05.2020, 00:08
  Omul are dreptate
  De ce udmr-ul tot incearca aceasta manevra de autonomie dictata de cei de la Budapesta?. Traiesc in Romania, nu in Ungaria!!! Cred ca este cazul sa li se impuna retragerea lor din Parlamentul Romaniei. Limba oficiala este romana, nu ungureasca. Am tot respectul pentru prietenii mei maghiari dar trebuie sa termine odata pentru totdeauna cu asemenea ineptii.
  Irma
  09.05.2020, 22:34
  erată @ C8ilu'
  https://www.youtube.com/watch?v=8EdOuIdRMJs
  09.05.2020, 21:40
  udmr este doar un ONG acceptat de Iliescu KGB
  in parlamentul tarii . Metin Cerchez a scos in afara legii in 2004 udmr printr-o initiativa legislativa -trebuia sa ramina doar cu un deputat. udmr functioneaza ilegal ca partid politic etnic. Este interzis asa ceva in UE!

  Stiati cumva ca deputatul Metin Cerchez in 2004 a avut o initiativa legislativa care culmea a fost votata in Parlament prin care a scos in afara Parlamentului ptr o saptamina udmr-ul? Nimeni nu vorbeste acum despre asta.Cautati pe Google- -la legea electorala votata in 2004 -initiativa lui Metin Cerchez ! Despre ce a fost vorba? udmr ca si organizatiile minoritatilor nationale-cele 18 recunoscute-este o asociatie culturala ,fondata pe legea 21 sau ordonanta 56 a Asociatiilor si doar in timpul alegerilor este asimilat partidelor politice-in rest nu este partid politic ci ONG !!!Incă din prima zi a intrării pe listele alegerilor parlamentare, cu UDMR s-au incălcat grav legile democratice și, implicit, legislația generală. Parlamentul nu este Adunarea unor ONG-uri, iar viața politică are reguli stricte. Minoritățile nu trebuie să aibă, in mod dedicat, reprezentativitate politică decat participand la viața politică, liberalizată. UDMR, ilegal prezentă in Parlament, a făcut și desfăcut multe in viața politică, participand programatic la consolidarea corupției, inclusiv prin unii dintre membrii săi importanți. După liderii din ani ’90, carismatici, culturalizați și cu aplomb democratic, au urmat profitorii ridicoli ai unor situații conjuncturale duse in extremă. Astăzi, liderii acestei organizații culturale se pun garanție tuturor bizareriilor, fără a avea nici susținere și nici legalitate. Scoaterea UDMR din jocul politic ar trebui să reprezinte primul punct pe lista luptei anticorupție, la nivel politic. Curtea Constituțională are obligația să se autosesizeze asupra acestui aspect, sesizand Comisia de la Veneția.
  JeanB
  09.05.2020, 21:06
  scoaterea UDMR in afara legii
  Poate ca limbajul ar trebuii periat un pic, dar asta este o problema de forma. Continutul insa este corect 100%.
  Ungurii in Germania, Marea Britanie, USA au acelasi limbaj si pretentii ca in Romania? Eu le recomand sa incerce.
  hc-ct
  09.05.2020, 20:45
  multumesc ....
  d-lui senator pentru mesajul fara dubii si limbajul intelectual .
  molima marlaniei este imprastiata in romania mai ceva ca coronavirusul. si la fel inca nu este un vaccin.
  GELU FLOCEA
  10.05.2020, 01:17
  Sā-ti stea'n gât
  Bucura-te de ospitalitatea si de sinceritatea romaneascā,cat mai poti.
  Cā de mai erai incā la Rrasia te aruncau āia de la fereastrā ca pe o māsea stricatā.
  Prestatia ta e tot mai slabā!
  Comentariu inadecvat
  09.05.2020, 20:38
  daca dispar iredentistii,cine mai sprijina psd ?
  pasarea colibri e disponibila ?
  dar Motanul Cheshire,traitor in dimensiuni superioare ?
  Comentariu inadecvat
  Irma
  09.05.2020, 22:32
  C8ile,
  Io chear me ghindeam să-ți las un mesaj la articolul de pe la ora 13:00, ăla cu deschiderea bisericilor și saloanelor de 'infrumusețare'.

  Că poate se deschide și alea care iți aduce ție bukorii.
  https://www.youtube.com/results?search_query=taraf+fusta

  ===