Un popor de oi naște un guvern de lupi? Cât costă să cumperi o țară?

Autor: Nicolae Radu - Profesor Universitar Dr.
Vineri, 16 Septembrie 2022, ora 11:58
7119 citiri

Politica "ridicatului din umeri" nu mai ajută! Recentele masuri aplicate, potrivit directivelor pentru reducerea consumului de energie electrică, aduc aminte că nimic nu este întâmplător! România are toate șansele să se întoarcă la lampa de gaz!

Cine stabilește cum trebuie să trăiască românii? Cine hotărăște ce mai este de vânzare? Cine face prețul?

Viitorul este tot mai sumbru!

Fără să îndemnăm la atitudini neconforme cu respectul față de lege, va mai exista România peste 50 de ani?

Cum a ajuns România o țară cu o datorie de 120 miliarde de dolari, în condițiile în care, în urmă cu 33 de ani, în 1989, datoria externă era plătită cu multe sacrificii?

Cum a ajuns România să fie condusă de semianalfabeți funcționali?

Cum a ajuns România să vândă străinilor pământ arabil fără nicio restricție?

Va mai exista Transilvania pământ românesc?

Nevoia de adevăr există!

Un demers pentru dreptate, susținut cu mult curaj de Marcel Bărbătei, român autentic și iubitor de țară, aduce aminte de satul Nadaș, dar și de complicitățile autorităților statului cu puterile străine!

Câți funcționari români se află în slujba intereselor străine?

Fără să apreciem distructiv, cine își mai aduce aminte de "tehnocrații" care salvează România, dovediți mai târziu cu salarii plătite atât de statul român, dar și de instituțiile europene?

În mod cert, considerând nevoia de adevăr, Istoria românilor nu este de vânzare!

În timp ce datoriile romanilor cresc de la o zi la alta, producția este aproape inexistentă! Locuri de muncă pentru tineri?

România trăiește numai din taxe și impozite?

Cine câștigă din toate acestea? Cine are interesul să transforme România într-o țară cu mâna întinsă?

Se vorbește tot mai mult ca suntem deja sclavii Europei! Ce se mai poate face?

Resursele strategice au fost vândute! Termocentralele se vând și ele bucată cu bucată, după ce au fost dezvoltate posibil și pe baza unor împrumuturi externe!

Dacă investiția în proprii cetățeni înseamnă lucrul cel mai important, așa cum amintea Excelenta Sa, David Saranga, fostul Ambasador al Israel la București, pământul înseamna existența și identitatea unei țări!

Din nefericire pentru noi, pamatul românesc a fost vândut și este vândut la "prețul unui kilogram de tarate!"

România normală?

Bisericile au fost închise de un Covid-19 ascuns după ușă! Preoții și-au ținut slujbele în șoaptă! Părinții au fost înmormântați în saci de plastic!

După 33 de ani de speranțe spulberate, într-o tăcere care ne transformă tot mai mult în complici, am ajuns să privim neputincioși la rescrierea propriei noastre istorii, cu fotografii colorate în loc de fapte, cu personaje îndoielnice în loc de întregitori de neam și țară!

Lumea își cinstește trecutul! Noi ce am învățat?

În condițiile în care palestinienii își sărută pământul, iar evreii aprind, an de an, cele sașe brațe ale Menorei, copacul vieții, spre aducere aminte a celor uciși, cinstindu-și din generație în generație eroii, bunicii și părinți, la români cine mai gândește?

Ce înseamnă o țară fără pământ și fără tinerii îndemnați să plece din țară?

Începând cu 1 ianuarie 2014, România a fost atenționată să se alinieze directivelor și să permită străinilor rezidenți în Uniunea Europeană să cumpere terenuri agricole!

Potrivit statisticilor existente, până în prezent au fost vândute, circa 6,5 milioane de hectare de pământ arabil dintr-un total de circa 10 milioane de hectare!

Viitor? Ce țară din Europa mai vinde pământ străinilor?

"Conform Legii nr. 17/2014, următoarele persoane pot achiziționa teren în România:

  • Cetățenii români
  • Cetățenii Uniunii Europene;
  • Cetățenii statelor parte la Acordul privind Spațiul Economic European (ASEE) sau cetățenii Confederației Elvețiene;
  • Apatrizii cu domiciliul în România, într-un stat membru al Uniunii Europene, într-un stat parte la Acordul privind Spațiul Economic European sau în Confederația Elvețiană;
  • Persoane juridice de naționalitate română;
  • Persoanele juridice ale statelor părți la UE, ale statelor părți la SEE sau Confederația Elvețiană
"

Cine câștigă?

Maghiarizarea Transilvaniei nu este o glumă!

Aflată în plină ascensiune economică, Ungaria muta piesele pe "Tabla de șah" cu o viteză amețitoare!

Membru NATO, dar privilegiata în relațiile comerciale cu Rusia, membru al Uniunii Europene, Ungaria demonstrează că nu doarme când este vorba de interesele naționale și de reîntregirea Ungariei Mari, vis al conducătorului maghiar Ștefan cel Sfânt!

Trădare națională?

Sa fie adevărat că Ungaria a pus la punct o strategie prin care cumpără cât mai mult pământ în Transilvania?

Potrivit "Open Sources", atașatul pe probleme de agricultură la Ambasada Ungariei la București, declara: "avem un program în acest sens, al cărui element esențial este că, în situația în care cineva dorește să-și vândă terenul, poate încheia un contract cu statul maghiar în temeiul căruia vă primi o rentă viageră. Mai mult, terenul va rămâne în proprietatea sa până la sfârșitul vieții!"

Tot oficialul maghiar spunea că "legea funciară românească, o copie după cea din Ungaria, are portițe și este prost făcută", astfel că nu există nicio problemă pentru statul ungar să cumpere pământul românesc!

"Nu e atât de serioasă ca legea din Ungaria. În Ungaria, doar străinul care domiciliază în Ungaria poate cumpăra teren! Ei, în România nu este așa. În România poate cumpăra teren și străinul care nu locuiește pe teritoriul României!"

Dezvăluită într-un interviu acordat publicației "Kronika" din Târgu Mureș, declarația a fost retractată, inclusiv prin poziția Ambasadorului Ungariei la București! "Adevărul" deține însă interviul dat de oficial jurnalistului Szucher Ervin și înregistrat de acesta din urmă (adev.ro/mz3i7c).

Transilvania mai este a românilor?

Plecând de la premiza falsă că Transilvania le-a aparținut ungurilor, sute de mii de hectare de pădure, conace, dar și un sat întreg din Arad, în Nadăş, au ajuns să fie "retrocedate" unor interpuși, deși statul român le-a răscumpărat o dată pe vremea regelui Ferdinand. Ne vom trezi astfel că vom pierde Transilvania nu prin autonomie politică, ci prin retrocedări arbitrare!

Deși vremurile sunt grele, speranța nu trebuie să ne părăsească!

Și totuși, cine se face răspunzători de haosul "controlat" care ne înconjoară?

România mai este a românilor?

Realitatea obligă la măsuri concrete!

Unitatea românilor?

Greșea distinsul și regretatul Academician Florin Constantiniu, plecat dintre noi mult prea devreme, când preciza că: "un popor de oi naște un guvern de lupi"?

Viitor?

Domnul general Gheorghe Văduva, pe cât de inteligent pe atât de modest, își exprimă durerea de a vedea România ca "o turmă de oi mânată de niște ciobani tâmpiți spre o prăpastie!"

Conștiința națională este împinsă, constant, dar sigur, către prăpastia uitării!

După 33 de ani de minciuni și manipulare, nu cumva am ajuns sa strigam "vine lupul!", deși lupul a ajuns deja stăpân la "butoane"?

Unitatea românilor?

Cum poți să îndrepți o țară când cetățenii ei se gândesc la propriile interese și nu la binele comun?!

România încotro?

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



În România crește influența serviciilor și a armatei
În România crește influența serviciilor și a armatei
Stabilitatea politică nu e deloc ieftină și afectează grav democrația, după cum rezultă din diferite rapoarte, care arată că puterea devine opacă și justiția e în pericol. O analiză...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#politica, #Romania, #politicieni, #popor roman , #stiri politice