Un lider UDMR nu vrea deconspirarea prezidentiabilului-agent sub acoperire

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 17:352626 citiri
Un lider UDMR nu vrea deconspirarea prezidentiabilului-agent sub acoperire

Liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputatilor, Mate Andras-Levente, considera ca nu este utila o comisie parlamentara care sa ancheteze informatiile referitoare la existenta unui presupus ofiter acoperit intre candidatii la prezidentiale.

"Nu sunt de acord, deocamdata. O sa luam o decizie. Eu, personal, nu sunt de acord, inca nu am dezbatut in grup, dar nu cred ca este utila o comisie parlamentara pe aceasta tema", a declarat joi Mate Andras-Levente.

Basescu explica "dezbracarea" prezidentiabililor: Sa spuna daca au fost ofiteri acoperiti

Deputatul UDMR a explicat ca, in cazul in care cineva are astfel de informatii si le divulga, s-ar face vinovat de infractiunea de divulgare de secrete de stat si trebuie sa raspunda.

"In cazul in care exista chiar si suspiciunea ca cineva stie acest aspect si acest aspect este divulgat inseamna infractiunea de divulgare de secrete de stat si trebuie sa raspunda. Eu nu m-as juca cu asemenea notiuni pentru ca se pun in pericol siguranta si securitatea nationala", a spus liderul deputatilor UDMR.

Opozitia cere ancheta pentru deconspirarea prezidentiabilului - agent sub acoperire

Grupurile parlamentare ale PNL si PDL vor initia martea viitoare in Biroul permanent al Camerei Deputatilor o sesizare cu privire la constituirea unei comisii parlamentare de ancheta care sa cerceteze acuzatiile presedintelui Traian Basescu referitoare la existenta unui ofiter acoperit intre candidatii la prezidentiale, a anuntat, joi, liderul deputatilor democrat-liberali, Tinel Gheorghe.