Un europarlamentar roman este noul purtator de cuvant al PPE

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 15:03 3821 citiri
Foto: Facebook / Siegfried Muresan

Noul purtator de cuvant al Partidului Popular European (PPE), cel mai mare partid de centru-dreapta european, este Siegfried Muresan, europarlamentar PMP. Anuntul a fost facut, joi, de presedintele PPE, Joseph Daul.

"Europarlamentarul Siegfried Muresan este noul purtator de cuvant al PPE. Voi lucra alaturi de el si ii urez mult succes in indeplinirea atributiilor sale", a scris presedintele PPE pe Twitter.

Informatia a fost confirmata si de Siegfried Muresan.

"Presedintele PPE, Joseph Daul, a anuntat astazi numirea mea drept purtator de cuvant al PPE. Obiectivul meu este promovarea principiilor si activitatii PPE in intreaga Europa", a postat pe Facebook Siegfried Muresan

Siegfried Muresan a fost ales europarlamentar anul trecut, fiind plasat pe locul doi pe lista PMP, dupa Cristian Preda.

Alegeri europarlamentare 2014: Siegfried Muresan, surpriza de pe locul 2 al listei PMP

Cine este Siegfried Muresan, candidat cu sanse la europarlamentare la doar 33 de ani Interviu

Intr-un interviu acordat recent pentru Ziare.com, acesta a negat ca ar intentiona sa candideze la sefia PMP, desi numele sau a fost vehiculat in presa.

"Cred ca e foarte dificil, chiar imposibil, poate, sa conduci un partid din Romania fiind in mare parte a timpului la Bruxelles sau Strasbourg. In special un partid aflat intr-un moment sensibil, unde trebuie construit si reconstruit, trebuie rearanjate niste lucruri.

Este posibil sa conduci de acolo un partid deja asezat, care functioneaza la fiecare nivel, are conduceri locale functionale. Dar ma vad parte a unei echipe si asta am facut si in ultimele luni. Vreau ca acest partid sa ramana pe un drum bun si ma voi implica, ca parte a unei echipe", a declarat Siegfried Muresan.

Ce se intampla in PMP: S-a despartit Traian Basescu de PMP? De ce a pierdut Elena Udrea? Interviu

PPE, partid de centru-dreapta european si unul din cel mai mari partide transnationale reprezentate in Parlamentul Uniunii Europene, a fost fondat in 1976. Este considerat cel mai influent partid european si are cea mai buna reprezentare in cadrul Comisiei Europene. Si fostul presedinte al CE, Jose Manuel Barroso, si actualul, Jean Claude Juncker, sunt membri ai PPE, alaturi de alti lideri europeni de marca, printre care Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Din Romania sunt afiliate la acest partid PDL, PNL, PMP, UDMR si PNTCD.

C.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza vic79tor
vic79tor
rank 5
as paria pe Siegfried Muresan si la sefia PMP