Un deputat USR a mancat din gunoi in Parlament pentru a trage un semnal de alarma impotriva risipei alimentare

Marti, 28 Februarie 2017, ora 23:03
34990 citiri
Un deputat USR a mancat din gunoi in Parlament pentru a trage un semnal de alarma impotriva risipei alimentare
Foto: Facebook / Adrian Dohotaru

Deputatul USR Adrian Dohotaru a dezvaluit ca a mancat saratele dintr-un pachet aruncat la gunoi in Parlament. El spune ca a facut acest lucru pentru a trage un semnal de alarma impotriva risipei alimentare si pentru a da un exemplu personal.

Dezvaluirea a fost facuta pe site-ul cluj.usr.ro, Adrian Dohotaru fiind la primul mandat.

Cercetatorul clujean de la Universitatea Babes Bolyai a scris despre mai multe aspecte pe care le-a remarcat in activitatea parlamentara, comentand diverse subiecte mai putin abordate in mass-media.

"Cand am iesit din plen, am fost intrigat de cantitatea mare de PET-uri aruncate la cos. Asa ca am luat decizia de a nu mai cumpara PET-uri si sa vin cu propriul flacon la lucru (dintr-acela clasic de alergare). Apa imbuteliata nu imi iau oricum de mult si mi se pare oricum un viol la adresa logicii a cumpara apa in acest fel. Apoi, am decis sa nu mai folosesc vesela de plastic cu care esti servit in Parlament, de care sunt pline cosurile in jurul bufetelor, si sa mi-o aduc pe cea de acasa.

In cosul de gunoi, era si o punga cu saratele pe jumatate plina. Am luat-o din cos si am mancat saratelele. Mi-am amintit ca la Pata Rat (langa groapa de gunoi a Clujului, n.red.) aruncam in proportie de 50% deseuri menajare care ar putea fi folosite prin compostare ca ingrasamant pentru ferme, pentru gradini comunitare si familiale pe care le avem deja sau le putem crea pe viitor (de exemplu, livada Palocsay unde USAMV are o portiune semnificativa).

Cred ca prin mici exemple personale putem reduce risipa, chiar daca solutiile la risipa trebuie sa fie mai sistemice, nicidecum strict individuale. Dar Parlamentul poate deveni un loc bun, ca simbol, pentru a transmite mesaje intr-un mod simplu, decent, uneori in afara logicii conflictuale Putere vs. Opozitie", a scris Adrian Dohotaru.

Printre celelalte subiecte abordate a fost si unul critic la adresa jurnalistilor.

"Am iesit cu o colega la cafea. Un jurnalist cameraman a inceput sa alerge dupa noi si sa filmeze din mers, la un metru de colega: tocurile, picioarele, fusta, fesele. Am fost atat de socat incat pentru o fractiune de secunda imi venea sa-l pocnesc, dar ma gandeam, in special, ce o fi fost in sufletul colegei. N-am raspuns provocarii, am mers impasibili amandoi mai departe. (...) Uneori imi pare si ca nivelul la care e prezentata politica este undeva la nivelul cutanat al 'Fetei de la pagina 5'. Idei-tabloid, meme-abtibild, postere deochiate in vestiarul mintii", a mai scris deputatul USR.

Pe de alta parte, Adrian Dohotaru a dezvaluit ca este singurul parlamentar care intra in Biblioteca de la Palatul Parlamentului.

"Atunci cand ajung si eu in biblioteca, cum nu am un birou, ma simt cel mai relaxat. In contrast cu grupul parlamentar, unde suntem cu zecile si zumzet constant, la biblioteca imi aud gandurile. Spatiul e imens, monumental si luxos. De fiecare data, sunt singurul parlamentar in biblioteca. E bine, e rau?", a comentat acesta ironic.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#deputat USR mancat gunoi , #deputat