Un deputat PSD cere limitarea mandatului sefilor serviciilor, dupa ce seful STS "a fost tafnos si arogant" la audierile din Parlament

Miercuri, 31 Mai 2017, ora 11:48 5023 citiri
Foto:Facebook/Liviu Plesoianu

Deputatul PSD Liviu Plesoianu, membru al Comisiei de ancheta privind alegerile din 2009, afirma ca seful STS, Marcel Opris, a dat dovada de "tafna si aroganta" la audierile de luni, motiv pentru care va depune o initiativa legislativa pentru limitarea numarului de ani in care pot sta in functie sefii serviciilor secrete, pentru a apara societatea de "invartosarea si imbatosarea paroxistica a propriului ego" ai acestor conducatori de institutii.

"Voi propune in mod categoric o modificare legislativa in sensul limitarii numarului de ani cat poate ocupa cineva functii de conducere in servicii. Dincolo de ce s-a vorbit efectiv azi (marti - n.r.) la Comisie (voi reveni cu detalii), tafna si aroganta suprema a directorului STS Marcel Opris sunt argumentul suprem pentru a introduce, prin lege, o limitare", scrie, pe Facebook, deputatul PSD.

El afirma ca societatea trebuie protejata de "invartosarea si imbatosarea paroxistica a propriului ego in cazul celor care ocupa pozitii esentiale in stat".

Liviu Plesoianu a fost, cel mai probabil, deranjat de raspunsurile pe care Marcel Opris le-a oferit unor intrebari puse marti de deputat, cu privire la activitatea STS in noaptea alegerilor din 2009. Plesoianu a sustinut ca da citire unui articol de presa care "circula" in spatiul public privind prezenta unor angajati ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale intr-un sediu al Transelectrica in noaptea de dinaintea alegerilor prezidentiale, care ar fi avut ca scop fraudarea scrutinului. Plesoianu nu a precizat sursa acestui articol, solicitandu-i insa un comentariu lui Opris.

Seful STS nu a dorit sa comenteze articolul, afirmand ca sunt acuzatii "neserioase", si a dat asigurari ca niciun angajat STS nu se afla intr-un sediu Transelectrica, fiind toti ocupati cu gestionarea tehnicii pusa la dispozitie institutiilor statului pentru organizarea alegerilor. La insistentele lui Plesoianu, Opris a explicat ca, in baza unui protocol, STS detine tehnica in unele locatii ale Transelectrica, a carei fibra optica este folosita de Serviciu, insa nu poate oferi detalii, ele fiind confidentiale. Opris i-a recomandat lui Plesoianu sa ceara, fie direct la STS, fie prin intermediul Comisiilor de aparare - in fata carora Servicul raspunde -, informatii suplimentare in scris, urmand sa se stabileasca in ce masura ele pot fi acordate.

In decursul acestei discutii, Plesoianu nu a parut deranjat de raspunsurile sefului STS, afirmand ca este "datoria" lui sa puna aceste intrebari, avand in vedere controversele provocate de articolul de presa invocat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News