Un deputat PNL a venit in Parlament imbracat in costum popular: Ii chem pe fratii mei Dragnea si Tariceanu sa isi iubeasca tara

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 12:312704 citiri
Un deputat PNL a venit in Parlament imbracat in costum popular: Ii chem pe fratii mei Dragnea si Tariceanu sa isi iubeasca tara
Foto: captura video Digi24

Deputatul PNL de Alba Corneliu Olar a venit la dezbaterea motiunii de cenzura imbracat in costum popular si cu un tulnic in mana, indemnandu-i pe Calin Popescu-Tariceanu si pe Liviu Dragnea sa isi iubeasca tara.

Episodul a avut loc in contextul in care Parlamentul dezbate si voteaza, miercuri, motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, pentru daramarea caruia PSD a negociat, fara finalizare, cu UDMR anumite schimbari legislative favorabile comunitatii maghiare.

"Cred ca Horea, Closca si Crisan si Avram Iancu, si nu numai ei, toti eroii neamului s-au intors putin in mormant pentru ca nu putem pastra ceea ce au cucerit ei si chiar si-au dat viata pentru limba romana, pentru statul unitar roman. Respectam pe toti cei care traiesc in Romania, dar sa respecte si ei statul de drept si ce au cucerit stramosii nostri.

Tulnicul este simbolul motilor si il folosea Avram Iancu cand chema motii la lupta, dar sa stiti ca Avram Iancu nu a avut niciodata nimic cu cei care traiesc in Romania si nu sunt romani. I-a respectat pe toti", a spus Olar, miercuri, pe holul din fata salii de plen a Camerei Deputatilor.

Vezi mai multe despre scandalul de ieri:


Corneliu Olar a subliniat ca dragostea pentru tara trebuie dovedita cu fapte si nu cu sloganuri in campania electorala.

"Stiu sa cant (din tulnic, n.red.). Il cant cu dragoste. Il folosim in anumite momente si pot sa si cant. Stiti pe cine chem? Pe fratii mei Dragnea si Tariceanu sa isi iubeasca tara, pentru ca noi nu avem nimic cu altcineva. Sa isi iubeasca tara, nu simple slogane - Suntem mandri ca suntem romani! Iubiti-va tara, dragi romani! Dovada, sa o vad concret. Nu pe slogane scrise in campania electorala. Faptele pe care le fac pentru romani!", a adaugat viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Corneliu Olar.

Ulterior, acesta a intrat in plen si a incercat sa transmita un mesaj de la tribuna Parlamentului, insa a fost refuzat de presedintele de sedinta, Calin Popescu Tariceanu, care nu l-a recunoscut pe Olar, intreband cine e si cum de a avut acces in sala.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News