Un deputat PD-L spune ca Anastase ar trebui sa isi dea demisia

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 19:10
1027 citiri
Un deputat PD-L spune ca Anastase ar trebui sa isi dea demisia
Foto: adevarul.ro

Deputatul PD-L de Alba, Clement Negrut, a declarat, vineri, ca presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase ar trebui sa isi dea demisia, daca Legea Pensiilor va fi returnata de Curtea Constitutionala, chiar daca nu este singura vinovata de aceasta situatie.

"Conform regulamentului Camerei Deputatilor, atributul numararii mainilor ridicate este al secretarilor. In sala au fost doi secretari, unul de la PNL, unul de la PD-L. Nici unul din cei doi secretari nu a anuntat lipsa cvorumului. La momentul votului toti eram in picioare.

Nu aveai cum sa iti dai seama ca suntem 80-90 sau o suta, dar 180 n-am fost, asta va pot spune. Dar Curtea Constitutionala se va pronunta, iar daca se va pronunta cu retrimiterea la Camera, in opinia mea, doamna presedinte Roberta Anastase trebuie sa faca un pas in spate, adica sa isi dea demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor", a declarat deputatul, citat de Evenimentul Zilei.

Negrut a precizat ca opinia sa este impartasita de mai multi deputati din grupul PD-L.

Pe de alta parte, el a declarat ca va solicita, avand si la acest capitol sustinerea mai multor deputati PD-L, depunerea mandatului actualului Birou Politic National si organizarea de noi alegeri pentru conducerea partidului. Vasile Blaga ar trebui sa se ocupe de organizarea acestor alegeri, mai spune Clement Negrut.

"Intregul BPN trebuie sa-si asume faptul ca, din cauza modului in care a stiut sa gestioneze politic partidul, am cazut de la 38% la 15%. Pana in decembrie sa se faca alegeri, altfel o sa vedeti lupte intense in interiorul partidului la nivel national. Blaga este singurul care, din 1990 pana acum, a tinut partidul acesta asa unit si a fost o disciplina legata de tot ce inseamna politica", a explicat Negrut.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca in PD-L nici nu se pune problema inlocuirii Robertei Anastase.

"Roberta Anastase este sustinuta de PD-L fara niciun fel de retinere. Nu a fost niciodata niciun fel de discutie cu privire la posibilitatea schimbarii din functie a Robertei Anastase", a spus Boc.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, ca are informatii conform carora parlamentari din PD-L ar fi cerut demisia Robertei Anastase de la sefia Camerei Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#deputat PDL Roberta Anastase, #demisie legea pensiilor , #stiri politice