Un consilier judetean PD-L a facut facultate pe baza unei diplome de bac false

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 15:40 8551 citiri
Foto: Adevarul

Un consilier judetean din Dambovita s-a ales cu dosar penal pentru inselaciune si uz de fals, dupa ce oamenii legii au aflat ca acesta a facut o facultate si s-a inscris la masterat pe baza unei diplome de bacalaureat false.

Consilierul judetean PD-L Vasile Moise, in varsta de 48 de ani, presedinte al filialei judetene a Partidei Rromilor Pro Europa, a folosit o diploma de bacalaureat falsificata pentru a se inscrie la cursurile unei facultati din Bucuresti, pe care a absolvit-o cu diploma de licenta in 2010.

Ulterior, s-a inscris la cursurile de masterat in drept, organizat de o universitate din Targoviste. S-a retras, insa, in momentul in care a aflat de cercetarile politistilor.

"Diploma de bacalaureat falsificata atesta faptul ca, in perioada 1980-1984, invinuitul a absolvit cursurile unui liceu de pe raza municipiului Targoviste. Din cercetari, reiese faptul ca numitul M. Vasile a fost inscris, in perioada 1980-1982, la Liceul Industrial nr. 2 Targoviste, absolvind clasa a IX-a la seral, iar in clasa a X-a a fost exmatriculat pentru absenteism.

In perioada 2007-2010, cel in cauza a folosit diploma falsa pentru a se inscrie la facultate, absolvind cu diploma de licenta o facultate din cadrul unei universitati din Bucuresti, in anul 2010. In toamna aceluiasi an, s-a inscris la cursul de masterat in drept, organizat de o universitate din Targoviste, de unde a solicitat retragerea in momentul in care a aflat de cercetarile politistilor", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie Dambovita.

In cauza, s-a intocmit dosar penal, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa se propuna solutie legala prin Parchet.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News