Udrea: Un alt premier va fi nominalizat dupa alegeri si va fi al PD-L

Duminica, 25 Octombrie 2009, ora 15:031070 citiri
Udrea: Un alt premier va fi nominalizat dupa alegeri si va fi al PD-L

Secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, a declarat, duminica, la Galati, ca presedintele Traian Basescu va fi propune un alt premier, din PDL, dupa alegerile prezidentiale, daca Guvernul Croitoru nu trece marti de votul Parlamentului.

Elena Udrea a vorbit mai intai despre Guvernul Croitoru si a spus ca nu vede niciun motiv pentru care acesta sa nu treaca, marti, de votul Parlamentului, in conditiile in care tara traverseaza o perioada dificila, iar clasa politica trebuie sa manifeste responsabilitate.

"In mod normal, Guvernul ar trebui sa treaca. Nu sunt numai membri de partid PD-L, asta ca sa nu dam posibilitatea partidelor din Parlament sa creeze un pretext pentru a nu vota Guvernul Croitoru. Daca motivatia pentru care au facut ce au facut - adica au plecat de la guvernare, au dat jos un Guvern - este aceea ca erau nemultumiti de Guvernul Boc, desi este putin credibil pentru ca in urma cu doar doua saptamani erau inca membri in acest Guvern, atunci au acum ocazia sa arate ca le pasa de stabilitatea guvernarii, sa voteze Guvernul Croitoru.

Numai oameni iresponsabili ar putea sa invoce orice pretext pentru a nu vota Guvernul Croitoru. Sper ca ei sa o faca. Daca nu, este evident pentru toata lumea ca nu este decat o strategie electorala si arata iresponsabilitatea unor politicieni", a declarat Elena Udrea.

Secretarul executiv al PD-L a adaugat ca, daca Guvernul Croitoru trece de votul Parlamentului, "acesta este Guvernul pe care Romania il va avea".

"Daca nu, orice alta structura este posibila", a adaugat Udrea, precizand ca un alt premier nu va fi nominalizat de presedintele Traian Basescu inainte de alegerile prezidentiale.

"Nominalizarea unui alt prim-ministru - care poate fi o varianta - ar putea fi lasata dupa validarea presedintelui pentru al doilea mandat. Atunci si majoritatea in Parlament va fi una mult mai stabila in jurul PD-L", a spus secretarul executiv al PDL.

Intr-un asemenea scenariu, premierul va fi membru PD-L, la fel ca majoritatea ministrilor, potrivit Elenei Udrea.

"Cred ca dupa alegeri, daca Guvernul Croitoru nu va fi votat in Parlament, un eventual Guvern ar putea fi unul al PD-L, care a adus intotdeauna alaturi de el oameni din afara politicii, profesionisti pe anumite domenii. Daca acest lucru se va intampla, cel mai probabil si premierul va fi al PD-L", a declarat Udrea.

Ea a adaugat ca, deocamdata, in partid nu sunt vehiculate nume pentru ocuparea pozitiei de premier dupa alegeri, PDL concentrandu-si acum toate fortele in scopul crearii unei majoritati parlamentare favorabile Guvernului Croitoru.

Intrebata daca va dori sa faca parte dintr-un aemenea Cabinet, Udrea a raspuns afirmativ, spunand ca ar prefera tot portofoliul Turismului. "Daca va fi o propunere facuta dupa validare presedintelui Traian Basescu la al doilea mandat, potrivit careia as putea face parte din Guvern, voi accepta si ca o preferinta as alege din nou Turismul, asta in ipoteza in care in viziunea noului prim-ministru ar exista si un Minister al Turismului", a incheiat secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea.